string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Verder dan vorig jaar rond deze tijd’.

Zaterdag 12 juli 2014 om 21:21

FC Groningen won zaterdagmiddag met 2-1 van VfB Oldenburg. Trainer Erwin van de Looi vond dat zijn ploeg in de eerste helft slordig was, maar het de tweede helft aardig oppakte in een wedstrijd tegen een goede tegenstander.

“Deze tegenstander kan volgens mij gemakkelijk mee in de Jupiler League,” aldus Van de Looi. “Dit zijn goede wedstrijden om te spelen want je weet dat ze wel gas willen geven. Ze spelen echt om te winnen en stralen dat ook uit.”
De trainer kwam na afloop met een heldere wedstrijdanalyse. “De eerste helft was moeilijk. Zij speelden erg compact en wij waren slordig. We waren te ongeduldig en wilden de bal te snel naar voren spelen. Gretig, maar op momenten niet slim genoeg. In de rust hebben we het iets anders neergezet en het ging de tweede helft dan ook beter. Over de eerste 25 minuten van de tweede helft ben ik erg tevreden. Op het laatst werd het weer wat minder, maar dat komt ook door vermoeidheid.”
FC Groningen speelde met het basisteam van de laatste fase van vorig seizoen aangevuld met de nieuwe keeper Sergio Padt en spits Danny Hoesen. “Ik denk dat we verder zijn met het team dan vorig jaar rond deze tijd, ook al zie je dat nog niet altijd terug. We moeten alles hier en daar nog beter op elkaar afstemmen. Hoesen is bijvoorbeeld een ander type spits dan Zivkovic. Hij was bij Ajax gewend aan een systeem waarin de spits af en toe in de bal komt en een nummer tien erover heen gaat. Wij hebben met Tjaronn Chery een ander type tien waardoor Hoesen nog vaker weg moet blijven in de diepte, maar wel aanspeelbaar moet zijn. Zoiets moet groeien, we willen Danny graag zien als laatste schakel.”
Van de Looi kon tegen VfB Oldenburg niet beschikken over de aanwinsten Jarchinio Antonia en Martijn van der Laan. Antonia heeft last van een lichte blessure terwijl Van der Laan met zijn oude club SC Cambuur later is begonnen met trainen waardoor hij een lichte achterstand heeft op de rest. “Zondag hebben de spelers vrij en dan trainen we maandag en dinsdag nog,” zegt Van de Looi. “Woensdag gaan we naar Aberdeen en ook daar zullen we woensdagavond nog trainen. We zullen kijken hoe het met Antonia en met Van der Laan gaat, maar ze zijn zeker nog niet afgeschreven voor donderdag.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’