string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Verder bouwen aan een goed team’.

Woensdag 18 februari 2015 om 14:30

Erwin van de Looi heeft zijn contract bij FC Groningen met een jaar verlengd. Dit betekent dat de 42-jarige trainer/coach volgend seizoen voor het derde achtereenvolgende jaar voor de groep zal staan bij de Trots van het Noorden. “En daar ben ik heel blij mee. We gaan verder met het bouwen aan een goed team.”

De contractverlenging van Van de Looi in Euroborg komt niet als een verrassing. “Dat zat er inderdaad aan te komen”, beaamt de voormalige verdediger. “We zijn al een tijdje met elkaar in gesprek, waarbij de insteek van beide partijen was dat we met elkaar verder wilden. Ook de duur van het contract – voor één seizoen – is bewust. Ook van mijn kant. Je moet met elkaar weliswaar ook nadenken over de wat langere termijn, maar ik vind het logisch dat je met je hoofdtrainer jaarlijks evalueert en de situatie per seizoen goed bekijkt. Het is mooi en fijn dat we eruit zijn gekomen.”
Nieuwe weg
Voor hem en zijn staf liggen er mooie uitdagingen, zo stelt Van de Looi. “We zijn anderhalf jaar geleden een nieuwe weg ingeslagen. We hebben een relatief duurdere selectie – deels noodzakelijk – omgebouwd tot een jonger, talentvol team. We zitten nu midden in dat proces. De vele gedwongen en ongedwongen spelerswisselingen binnen de selectie zorgen soms ook nog voor wisselvalligheid. Er komt nu een fase aan waarin we minder noodgedwongen wisselingen binnen de selectie hoeven aan te brengen en meer specifieke kwaliteiten aan de huidige groep kunnen toevoegen.”
Kern
Van de Looi is dan ook positief gestemd over de toekomst. “Er staat nu een mooie kern, die nog stabieler en beter zal worden. Daarmee denken wij volgend seizoen weer een nieuwe volgende stap te kunnen zetten. Maar ook dit seizoen is er nog genoeg om voor te spelen. We doen in de competitie mee om de posities waarop we willen eindigen en er wacht ons begin april een prachtige halve finalewedstrijd om de beker, thuis tegen Excelsior. We hebben het vorige seizoen op fantastische wijze weten af te sluiten, met Europees voetbal als beloning. We gaan voor een soortgelijk scenario dit jaar.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus