string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Twee Uruguayanen op proef in Groningen.

Dinsdag 26 januari 2010 om 14:58

In de 265ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de herstart van de competitie, benoemt hij de activiteiten van deze week en meldt hij de aanwezigheid van twee proefspelers uit Uruguay.

“We zijn de tweede helft van het seizoen goed gestart met vier punten uit twee duels. Zeker in de wedstrijd tegen FC Twente, van afgelopen zondag, is er goed gespeeld. Jammer genoeg bleven we op 0-0 steken. Het is een druk programma, want zaterdag wacht in Alkmaar AZ al weer en volgende week dinsdag komt ADO Den Haag op bezoek in Euroborg, als er een midweekse speelronde in de Eredivisie op het programma staat. Voor die wedstrijd, die om 20.00 uur begint, zijn nog kaarten verkrijgbaar.”
In Europa
“Deze week zijn er twee jonge Uruguayaanse spelers op proef bij Jong FC Groningen. Het gaat om de 18-jarige spits David Texeira en de 19-jarige aanvallende middenvelder Camilo Mayada. Deze twee spelers van respectievelijk Defensor en Danubio zijn deze periode in Europa en liepen eerder al stage bij AZ. Ook wij hebben ze uitgenodigd een week mee te lopen. Het duo is bekend bij onze scouting, ze zijn in Uruguay aan het werk gezien.”
“Vanmorgen (dinsdag – red.) heeft Danny Holla de SBO Delta-school in Winschoten bezocht, een school voor speciaal basisonderwijs. Hij heeft daar in het kader van de Nationale Voorleesdagen, die deze week worden gehouden, voorgelezen in een groep leerlingen van 10 tot en met 12 jaar. Holla heeft daarna ook posters van FC Groningen en handtekeningenkaarten uitgedeeld.”
GasTerra
“Leandro Bacuna was vanmiddag te gast bij een speciale personeelsbijeenkomst van GasTerra. GasTerra is voornemens zijn organisatie van vier naar drie hoofdafdelingen terug te brengen. Van 4 naar 3 = 43 en dat is het rugnummer van Bacuna. De speler van FC Groningen heeft een gesigneerd shirt van hemzelf overhandigd, dat GasTerra als hoogste bieder op de kop heeft weten te tikken bij de veiling van Serious Request, de onlangs gehouden actie van Radio 3FM voor de strijd tegen malaria.”
“Vanavond (dinsdag – red.) heeft ondergetekende een lezing bij het Dr. Nassau College in Gieten. Het thema van de avond is ‘School en club’. Morgenavond (woensdag – red.) heb ik samen met Jan Korte van BV Veendam en tv-coryfee Johan Derksen van Voetbal International zitting in een forum onder leiding van Romke Hoogstra bij VV Wildervank.”
Financiële situatie
“Donderdagmiddag is vanaf 16.30 uur de Hattrick’s Club borrel in de pub van Euroborg. Voorheen was deze maandelijkse bijeenkomst altijd op een vrijdagmiddag, maar geluiden onder onze sponsors maakten ons duidelijk dat de donderdag een betere dag hiervoor is. Het streven is altijd een gastspreker te hebben tijdens deze borrel en donderdag is dit financieel directeur Erik Mulder van FC Groningen. Hij zal ingaan op de invloeden van de huidige marktsituatie op de financiële positie bij betaald voetbalorganisaties.”
 
Klankbordgroep
“Volgende week donderdag, 4 februari, komt de Klankbordgroep weer bijeen. Dit adviesorgaan met afgevaardigden van diverse supportersgroepen, sluist gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, door richting de club en treedt ten minste drie keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. Op de agenda van de volgende bijeenkomst staat slechts één onderwerp: de relatie tussen spelers en staf enerzijds en het publiek anderzijds. Trainer Ron Jans en aanvoerder Koen van de Laak zullen hierbij aanwezig zijn. Via deze link kunnen supporters tot en met zondag punten over dit onderwerp inbrengen.”
Voetbalkampen
“Vorige week hebben wij via deze website de start van de FC Groningen voetbalkampen gemeld. In de periode van 12 tot en met 30 juli wordt er door het Organisatiebureau FC Groningen drie keer een professioneel kamp van maandag tot en met vrijdag georganiseerd op de velden van VV Gomos in Norg. Het FC Groningen Voetbalkamp is voor kinderen in de leeftijdscategorie van 9 tot en met 14 jaar. Tijdens het kamp wordt er onder leiding van onder andere  trainers van FC Groningen dagelijks een professioneel voetbalprogramma afgewerkt. Het FC Groningen Voetbalkamp  is een initiatief van het Organisatiebureau FC Groningen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via http://www.fcgroningen.nl/voetbalkamp/.”
‘Niemand Buitenspel’
“Tot slot kunnen wij melden dat de eerste resultaten van de campagne ‘Niemand Buitenspel’ bekend zijn. Doel van dit unieke werkgelegenheidsproject is om werkzoekende jongeren in Stad en Ommeland te helpen bij het vinden van een baan of leerwerkplek in de vorm van een stage. Hiervoor worden onder meer de vele contacten van FC Groningen aangewend. Van de eerste groep deelnemers heeft maar liefst zestig procent al een baan gevonden en nog eens twintig procent een stageplaats. De begeleiders ‘Niemand Buitenspel’ zijn zeer te spreken over deze cijfers.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard