string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Trots op nieuwe transfer naar Engelse competitie’.

Dinsdag 21 juli 2015 om 14:20

In de 538ste nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het afgelopen weekend, gaat hij in op de laatste transferzaken en kijkt hij in de agenda voor de komende week, waarin zaterdagmiddag een nieuwe oefenwedstrijd op het programma staat.

“Afgelopen zaterdag hebben we een leerzame oefenwedstrijd gespeeld tegen Southampton in een goed gevulde Euroborg. De terugkeer van de gebroeders Koeman en voormalig speler Dusan Tadic naar Groningen maakte het een mooie en bijzondere middag. Southampton toonde daarbij aan hoe momenteel de internationale voetbalverhoudingen liggen, want op de openingsfase van de wedstrijd na, waren de Engelsen daarna duidelijk een paar maten te groot.”
“De uitslag van het oefenduel was zaterdag van ondergeschikt belang. Mooi was te zien hoe Ronald en Erwin Koeman genoten van hun terugkeer in Groningen, waarbij veel familieleden aanwezig waren. Ook het warme applaus dat Dusan Tadic ten deel viel bij zijn wissel maakte duidelijk dat onze supporters mensen die iets voor onze club betekenen of hebben betekend op waarde weten te schatten en waarderen. Dat was mooi om te constateren.”
Ambassadeurs
“Na afloop van de wedstrijd zijn Ronald en Erwin Koeman naar het Supportershome in Euroborg gegaan. Daar werd het beroemde voetbalduo benoemd tot Ambassadeurs van de Supportersvereniging FC Groningen. Na Arjen Robben hebben dus ook de gebroeders Koeman ingestemd met het ambassadeurschap en zowel de supportersvereniging als wij stellen dit gebaar natuurlijk zeer op prijs.”
Transfers
“Gisteravond (maandag – red.) werd de overgang van Tjaronn Chery naar Queens Park Rangers definitief. Het was al langere tijd onrustig rondom onze nummer 10 en zijn wens om bij ons te vertrekken was duidelijk, maar tot nu toe konden we met geen enkele club tot een akkoord komen. Met QPR lukte dit dus wel. Hoewel de club net is gedegradeerd uit de Premier League is Queens Park Rangers wel een aansprekende naam in Engeland. Wij zijn er dan ook trots op dat we opnieuw een speler hebben weten te transfereren naar een competitie in een groot voetballand. Dergelijke transfers stralen af op het imago van FC Groningen in binnen- en buitenland en dat is alleen maar positief.”
“Ook een andere contractspeler van ons, Género Zeefuik, staat voor een overgang naar een buitenlandse club. Wij zijn hierover in gesprek met het Turkse Balikesirspor, uitkomend op het op één na hoogste niveau in Turkije. Vorig seizoen hebben wij Zeefuik met succes verhuurd aan het Schotse Heart of Midlothian. Nu staat de spits dus voor een definitief vertrek. Zijn contract in Euroborg loopt nog tot medio 2016.”
Europa League
“Achter de schermen zijn er ook volop ontwikkelingen met het oog op onze deelname aan de groepsfase van de Europa League. Zoals inmiddels wellicht bekend, is de loting hiervoor op vrijdag 28 augustus vanaf 12.45 uur in Monaco. Dan zal definitief bekend worden welke drie tegenstanders wij vanaf medio september in onze groep zullen treffen.”
“Vooruitlopend hierop brengen afgevaardigden van de UEFA een tweedaags werkbezoek aan Groningen, dat gisteren (maandag – red.) begon en vandaag (dinsdag – red.) zal eindigen. Daarbij bekijkt de delegatie alles in en rond het stadion en wordt besproken en beoordeeld hoe wij aan alle eisen en voorwaarden van de Europese voetbalbond kunnen voldoen. Dit betreft een nauwgezet en uitgebreid draaiboek met een uitvoerige handleiding.”
Johan Cruijff Schaal
“Morgen (woensdag 22 juli – red.) is de laatste dag dat FC Groningen-supporters een kaart kunnen aanschaffen voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal XX. Dit traditionele openingsduel van het seizoen tegen landskampioen PSV wordt op zondag 2 augustus gespeeld in de Amsterdam ArenA. Er zijn inmiddels ruim 3.600 kaarten verkocht aan FC-supporters voor deze seizoensopener.”
“Ook de voorverkoop voor de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie, op zondag 9 augustus, tegen FC Twente, is alweer begonnen. (Seizoen)ClubCardhouders van FC Groningen kunnen met voorrang twee losse kaarten aanschaffen voor dit duel in de eerste speelronde van de Eredivisie. Leden van de Junior Club kunnen via deze website tot en met komende donderdag 23 juli in de voorverkoop exclusief twee kaarten voor 10 euro aanschaffen voor FC Groningen-FC Twente.”
“Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk een seizoenkaart aan te schaffen. Jeugd geboren vanaf 1 januari 2000 betaalt dit seizoen vanaf 109 euro voor zeventien thuiswedstrijden in de competitie. Volwassenen betalen vanaf 209 euro. Op de meeste tribunes is nog volop keuze, maar op de Tonny van Leeuwen-tribune begint het aanbod beperkt te worden.”
Laatste oefenduel
“Zaterdagmiddag wordt in Haren het laatste oefenduel van de voorbereiding gespeeld. Vanaf 17.00 uur is Roda JC Kerkrade de tegenstander op Sportpark de Koepel. We treffen daarbij opnieuw oude bekenden, want voormalig speler Gibril Sankoh heeft onlangs een contract getekend bij de promovendus uit Limburg en een andere oud-FC’er, Regillio Vrede, is assistent-trainer bij Roda JC.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’