string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Trio Payne, Hrustic en Idrissi tekent eerste profcontract.

Vrijdag 26 juni 2015 om 13:19

Vrijdagmiddag hebben drie spelers van Jong FC Groningen in het perscentrum van Euroborg hun eerste profcontract getekend. Desevio Payne speelt sinds drie jaar in het groen-wit, Ajdin Hrustic was vorig seizoen actief in de A1 en Oussama Idrissi komt over van Feyenoord A1. Zij tekenden alle drie een profcontract tot medio 2017 met een optie op nog een jaar.

Desevio Payne is een 19-jarige verdediger en werd op 30 november 1995 geboren in Greenwood in de Amerikaanse staat South Carolina. Hij begon met voetballen in Hoofddorp bij SV Overbos en maakte op negenjarige leeftijd de overstap naar HFC Haarlem. Na vijf seizoenen in de jeugd van deze club speelde Payne voor RKSV Pancratius en AVV Zeeburgia, waar hij op de radar van de Trots van het Noorden terecht kwam.
Debuut
In de zomer van 2012 maakte Payne de overstap naar Corpus den Hoorn. Hij speelde twee seizoenen in de A1 van de opleiding en afgelopen seizoen in Jong FC Groningen. Bovendien maakte Payne op 22 februari 2012 zijn debuut in het eerste elftal, in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Payne nam onlangs met USA under-20 deel aan het WK in Nieuw-Zeeland, waar hij met zijn team in de kwartfinales strandde. Payne heeft nog een week vrijaf en sluit vanaf maandag 6 juli aan in de voorbereiding op Sportpark De Koepel in Haren.
Bundesligaclub
Ajdin Hrustic is een 19-jarige aanvallende middenvelder, die op 5 mei 1996 werd geboren in het Australische Melbourne. Hij speelde tot zijn zestiende voor achtereenvolgens Heatherton United, South Melbourne FC en Sandringham City in zijn geboorteland. De middenvelder met Bosnische roots speelde tussen 2012 en 2014 in de jeugdopleiding van de Duitse Bundesligaclub Schalke 04 en maakte in de zomer van 2014 de overstap naar FC Groningen A1. Komend seizoen speelt Hrustic voor Jong FC Groningen.
Feyenoord
Oussama Idrissi is eveneens 19 jaar en een rechteraanvaller. Hij werd op 26 februari 1996 geboren in Bergen op Zoom. In Brabant speelde hij voor de amateurclub Halsteren. Daar werd Idrissi opgepikt door de jeugdopleiding van NAC Breda, waar hij tot de zomer van 2011 speelde. Na vier seizoenen in de jeugd van Feyenoord maakt Idrissi nu de overstap naar Jong FC Groningen. Vorig seizoen maakte hij al diverse keren zijn opwachting in Jong Feyenoord en Idrissi speelde ook acht interlands voor Oranje onder-17, waarin hij tweemaal scoorde.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’