string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tibbling en Antonia niet tegen Heracles Almelo.

Vrijdag 06 mei 2016 om 15:13

FC Groningen werkt met een vrijwel fitte selectie toe naar de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015/2016. De FC is bij winst op Heracles Almelo verzekerd van deelname aan de play-offs om een nieuw Europees ticket.

Trainer Erwin van de Looi kan zondagmiddag in Euroborg niet beschikken over de geblesseerden Simon Tibbling en Jarchinio Antonia. Zoals gebruikelijk beginnen alle wedstrijden in speelronde 34 zondag om 14.30 uur.
Knieblessure
Simon Tibbling heeft nog altijd last van een knieblessure, die hem ook vorige week tegen sc Heerenveen aan de kant hield. De Zweed trainde deze week daardoor niet met de groep mee. Buitenspeler Jarchinio Antonia stond vrijdagochtend wel met de groep op het veld, maar stapte eerder van het trainingsveld af dan zijn teamgenoten.
“Op Tibbling en Antonia na zijn we min of meer fit,” zei trainer Erwin van de Looi tijdens het wekelijkse perspraatje ter voorbereiding op het thuisduel met Heracles Almelo. “Mimoun Mahi heeft afgelopen maandag bij de Beloften zijn eerste minuten weer gemaakt, maar is nog niet fit genoeg om te starten. Of hij mogelijk een rol kan spelen als invaller, gaan we zaterdag na de afsluitende training bekijken. Mahi is al een paar keer eerder dit seizoen te vroeg teruggekeerd na een blessure en met een terugslag als gevolg. We hebben er al wel over nagedacht, maar nog geen beslissing genomen.”
Sørloth
In tegenstelling tot de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen sc Heerenveen is Alexander Sørloth weer helemaal hersteld van griepverschijnselen en traint de Noor weer volledig mee met de selectie. Bryan Linssen was invaller tijdens het duel met de Friezen en speelde maandag de gehele wedstrijd met Jong FC Groningen tegen Brabant United.
“Bryan is teruggekomen van een blessure en waar ik het vorige week bij de beloften nog wat magertjes vond, was het afgelopen maandag vooral tijdens de tweede helft een stuk beter,” aldus Van de Looi over de buitenspeler. “Hij had een belangrijk aandeel in de overwinning van Jong FC Groningen, maar op dit moment zie ik weinig aanleiding om veel te veranderen binnen ons team. Linssen moet er dus zorgen dat hij zich weer in de ploeg weet te knokken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’