string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie compleet met aantrekken Abel Tamata en Bryan Linssen.

Dinsdag 30 juni 2015 om 18:59

De Trots van het Noorden heeft twee nieuwe spelers gecontracteerd. Abel Tamata komt transfervrij over van PSV. De 24-jarige verdediger tekent in Euroborg een contract tot medio 2017, met een optie voor nog eens één seizoen. Bryan Linssen maakt de overstap van Heracles Almelo. De eveneens 24-jarige linkeraanvaller heeft een overeenkomst voor de komende drie jaar, tot de zomer van 2018. FC Groningen betaalt aan Heracles een vergoeding van 850.000 euro vanwege de afkoop van het contract.

Abel Tezzy Tamata werd op 5 december 1990 geboren in Bergen op Zoom en begon in die plaats te voetballen bij de amateurs van SV DOSKO. In 2001 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van NAC Breda, waar hij zes seizoenen speelde. Vervolgens verhuisde de verdediger naar de jeugd van PSV, waar hij de afgelopen acht jaar onder contract stond. Tamata maakte zijn debuut in de Eindhovense hoofdmacht op 16 december 2010.
In het seizoen 2012/2013 werd Tamata verhuurd aan Roda JC, waarvoor hij 22 competitieduels speelde. Vervolgens keerde hij terug naar PSV. In totaal speelde de verdediger 28 wedstrijden in het eerste elftal van PSV en 30 duels voor Jong PSV in de Jupiler League. In 2012 won hij met PSV de KNVB-beker en werd afgelopen seizoen landskampioen met PSV.
Tamata heeft reeds ervaring opgedaan in de Europa League en is bovendien éénmalig international van de Democratische Republiek Congo. In maart jongstleden speelde hij in een vriendschappelijke interland met D.R. Congo tegen Irak.
Op orde
Technisch manager Peter Jeltema over de komst van Tamata: “Met Abel Tamata halen wij een ervaren linksback in huis die ook kan spelen op de rechtsbackpositie. We hebben gemeend te moeten voorzien in een extra bezetting van de positie van linksback. De ervaring van vorig seizoen heeft ons geleerd dat deze positie smal bezet was en wisselend werd ingevuld. Met de komst van Tamata is de selectie in verdedigend opzicht op orde.”
Jeugdopleiding
Bryan Linssen werd op 8 oktober 1990 geboren in het Limburgse Neeritter en zette zijn eerste stappen op de velden van VV Veritas uit zijn geboortedorp. Hij maakte vervolgens de overstap naar de jeugdopleiding van Fortuna Sittard en debuteerde in 2008 in het eerste elftal. In het seizoen 2008/2009 scoorde de aanvaller 4 keer in 14 competitieduels. In 2009/2010 speelde Linssen 30 duels voor MVV in Maastricht en scoorde zeven doelpunten.
In de zomer van 2010 maakte de vleugelaanvaller een transfer naar VVV-Venlo. In drie seizoenen kwam hij tot 70 wedstrijden en 12 treffers. In 2013 verhuisde Linssen naar Heracles Almelo, waar hij in twee seizoenen 64 competitiewedstrijden speelde en 21 doelpunten maakte. Ook was Linssen afgelopen seizoen goed voor acht assists in de Eredivisie.
Scorend vermogen
Peter Jeltema over de komst van Linssen: “Wij hebben met het aantrekken van Bryan Linssen dé speler voor de aanvallende linkerflank in huis gehaald. Daarmee is ook de tweede wens voor het versterken van de selectie ingevuld. Vorig jaar heeft Linssen bij Heracles met 10 treffers en 8 assists bewezen een grote bijdrage te kunnen leveren aan het scorend vermogen.”
“Met de komst van deze twee spelers zijn we klaar op de spelersmarkt en is de selectie compleet, tenzij er de komende periode nog spelers van onze eerste selectie zullen vertrekken.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard