string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Piet Fransen Tribune in Euroborg.

Donderdag 04 augustus 2011 om 18:04

FC Groningen heeft donderdagmiddag bij het afscheid van clubicoon Piet Fransen een tribune in Euroborg naar hem vernoemd. De oostzijde van het stadion – de lange zijde tegenover de hoofdtribune – wordt de Piet Fransen Tribune. Het eerbetoon aan de voormalige middenvelder van GVAV en FC Groningen werd bekend gemaakt tijdens een afscheidsreceptie in Euroborg.

Naast Fransen (na 52 jaar FC Groningen/GVAV) nam FC Groningen ook afscheid van drie andere medewerkers, die jarenlang aan de club verbonden waren, te weten spelershomebeheerder Menco Huizinga (na 32 jaar), materiaalman Antoon Lubben (na 22 jaar) en fysiotherapeut Ton Rozema (na 23 jaar). De meeste aandacht en belangstelling ging echter uit naar Fransen, die onlangs zijn 75ste verjaardag vierde. Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen was één van de vele bezoekers, die langs kwamen om onder andere Fransen de hand te drukken.
Piet Fransen speelde vanaf 1957 in totaal 404 officiële wedstrijden voor GVAV en vanaf 1971 nog eens 68 duels onder de naam van FC Groningen. In totaal scoorde hij in die 472 wedstrijden 74 keer. Fransen was ook na zijn actieve carrière lange tijd aan de club verbonden. Hij was chauffeur van de jeugdbusjes bij de jeugdopleiding van FC Groningen en verrichtte scoutingwerkzaamheden. FC Groningen zal ook na zijn officiële afscheid nog regelmatig een beroep blijven doen op Fransen wat betreft de scouting.
FC Groningen zal in navolging van de Piet Fransen Tribune ook twee andere tribunes in Euroborg naar clubiconen gaan vernoemen. De supporters van de Trots van het Noorden krijgen via deze website de kans om te stemmen op de namen voor deze twee andere tribunes in De Groene Kathedraal. Nadere details hierover worden in een later stadium bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’