string(9) "claudebot"

Persconferentie: presentatie Tibbling.

Vrijdag 28 november 2014 om 09:40

FC Groningen heeft de transfer van Simon Tibbling afgerond. De 20-jarige Zweedse middenvelder wordt vanmiddag, vrijdag 28 november, om 16.15 uur tijdens een speciale persconferentie in de Noordlease Business Corner van Euroborg gepresenteerd aan de media en (sponsor)relaties van de club.

Simon Tibbling speelde in de jeugd bij Grödinge SK, IF Brommapojkarna en Djurgardens IF, waarvoor hij debuteerde in eerste elftal tegen Kalmar FF. Zijn eerste basisoptreden in de Allsvenskan (de Zweedse Eredivisie) was op 3 juli 2012 tegen IFK Göteborg. Tibbling tekende vier dagen na zijn achttiende verjaardag zijn eerste profcontract bij Djurgardens IF. Bij die club had de allround middenvelder nog een doorlopend contract tot eind 2016.
Interlands
Tibbling speelde het afgelopen jaar – de competitie in Zweden loopt per kalenderjaar – alle dertig reguliere competitiewedstrijden voor Djurgardens IF, waarin hij één keer scoorde en vijf assists had. Het seizoen daarvoor speelde hij 28 van de dertig competitieduels, waarin hij eveneens een keer scoorde en één assist had. De tweebenige middenvelder is tevens voor diverse nationale Zweedse jeugdelftallen uitgekomen. Tibbling speelde onder meer zestien interlands voor Zweden onder-17, dertien interlands voor Zweden onder-19 en hij kwam tot nu toe elf keer uit voor Zweden onder-21. In deze veertig jeugdinterlands maakte hij in totaal vier doelpunten.
Meer informatie
Vanmiddag vanaf 16.15 uur meer informatie, bijvoorbeeld over de contractduur en het rugnummer dat hem is toegewezen, en foto’s op deze website en de Facebookpagina van de club over de transfer van Simon Tibbling naar FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus