string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Open Dag op woensdag 5 augustus’.

Dinsdag 09 juni 2015 om 14:28

In de 532ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op enkele actuele zaken bij de club, benoemt hij diverse activiteiten rondom FC Groningen en kondigt hij de Open Dag 2015 aan.

“De laatste balomwentelingen van dit seizoen komen in zicht. Er staan in Europa alleen nog internationale duels op de kalender. Buiten de Scandinavische competities is er aan officiële clubwedstrijden een einde gekomen en afgelopen weekend was er daarbij ook nog Gronings succes te melden. Zo won FC Groningen D2 – in navolging van het eerste elftal – de beker, door na strafschoppen Frisia D1 te verslaan in Steenwijk. Een geweldige prestatie van ons jongste jeugdteam.”
“In Berlijn won onze voormalige speler Luis Suárez met Barcelona de Champions League. Met een doelpunt drukte de Uruguayaan een belangrijke stempel op de finale tegen Juventus. Na Ronald Koeman en Arjen Robben is Suárez al de derde speler met een FC Groningen-achtergrond, die beslissend is geweest in de finale van de Champions League. Iets waarop we toch wel trots mogen zijn.”
Kids United
“Kids United was door Werder Bremen uitgenodigd deel te nemen aan een internationaal G-jeugdtoernooi in het stadje Achim, gelegen ten zuiden van Bremen. Het door FC Groningen geadopteerde G-team ging er met de eerste prijs vandoor en heeft nu al uitnodigingen op zak om ook een bezoek te brengen aan andere internationale clubs, waaronder Chelsea. FC Groningen-keeper Jeroen Gies bracht een spontaan bezoek aan het toernooi in Bremen, waar hij natuurlijk kennis maakte met de spelers en staf van Kids United.”
Transferwindow
“Het zomerse transferwindow is tot 1 september geopend. Dit betekent dat er de komende periode opnieuw veel hele en halve waarheden de wereld in zullen worden geslingerd. Daarbij zullen ook weer veelvuldig spelers aan FC Groningen worden gelinkt of namen worden genoemd van onze spelers in relatie tot een mogelijke transfer. Voor ons heeft het geen zin om op elke naam of elk gerucht te reageren. Wij doen achter de schermen ons huiswerk. Uitgangspunt is dat er eerst spelers van de huidige selectie dienen te vertrekken, voordat wij zelf versterkingen kunnen halen.”
“Tot die tijd zullen wij veelvuldig in verband worden gebracht met potentiële spelers, maar wij stellen ons op het standpunt hierop pas te reageren als zaken echt concreet zijn. Wij zullen officieel naar buiten treden op het moment dat een transfer daadwerkelijk is gerealiseerd, eerder heeft dit geen zin of toegevoegde waarde. Speculeren of je eigen kaarten op tafel leggen, kunnen mogelijke onderhandelingen schaden. Wij houden onze kaarten dan ook liever nog tegen de borst.”
Open Dag
“Op kantoor is het allesbehalve rustig. Als organisatie zijn we druk bezig met de voorbereidingen richting het nieuwe seizoen, waaronder de seizoenkaartenverkoop, het oefenduel met Southampton op zaterdag 18 juli, de strijd tegen landskampioen PSV om de Johan Cruijff Schaal op zondag 2 augustus in de Amsterdam ArenA en de zes Europese wedstrijden in de groepsfase van de Europa League. Ook hebben wij een datum weten te vinden voor onze jaarlijkse Open Dag. Deze zullen wij in en om Euroborg houden op woensdag 5 augustus van 16.00 uur tot 20.00 uur.”
“Onze insteek was aanvankelijk de Open Dag te organiseren in het eerste weekend van augustus, dus een week voor de start van de competitie. Echter, door de bekerwinst spelen wij dat weekeinde dus om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en moesten wij op zoek naar een alternatieve dag. Aangezien de planning in onze jaarkalender al grotendeels was ingetekend, bleven er niet veel andere mogelijkheden meer over en zijn we dus uitgekomen op woensdag 5 augustus.”
Programma
“Hoe het programma van de Open Dag er precies uit komt te zien, zullen wij in een later stadium bekend maken. Uiteraard zal er traditiegetrouw een spelerspresentatie in Euroborg zijn en zullen selectie en staf zich op het terrein tussen de bezoekers begeven. Daarnaast zal er een Kidsplein zijn, een markt, de mogelijkheid deel te nemen aan een stadiontour en aan diverse voetbalactiviteiten en is er muziek en zijn er terrassen.”
Topsportzorgcentrum
“Gisteravond (maandag – red.) hebben Gerard Kemkers en ondergetekende in het stadhuis van Groningen een presentatie verzorgd over het Topsportzorgcentrum voor leden van de raadscommissie Onderwijs en Welzijn. Een raadscommissie zorgt voor de voorbereiding van besluiten door de gemeenteraad. Ze bespreekt collegebesluiten, raadsvoorstellen en brieven van het college aan de raad. Als de raadscommissie een voorstel geschikt vindt voor besluitvorming, gaat het naar de gemeenteraad. De besluitvorming over de realisatie van het Topsportzorgcentrum op Corpus den Hoorn staat voor woensdag 1 juli op de agenda van de gemeenteraad.”
“Zoals wellicht bekend, is het Topsportzorgcentrum een belangrijke pijler onder ons technisch beleidsplan ‘2018: talenten op één’, waarbij vanaf genoemd jaartal tenminste de helft van onze eerste selectie dient te bestaan uit zelf opgeleide spelers. De faciliteiten en de mogelijkheden van het nieuw te verrijzen Topsportzorgcentrum op ons trainingscomplex op sportpark Corpus den Hoorn dienen ons te helpen in de realisering van deze doelstelling. Gerard Kemkers is de manager van dit complex en performance manager van FC Groningen op het gebied van trainingsfaciliteiten en –ontwikkelingen.”
Internationaal toernooi
“Met de mededeling dat FC Groningen D1 donderdag naar Slovenië vertrekt om daar tot en met zondag deel te nemen aan een internationaal toernooi in Ljubljana, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard