string(9) "claudebot"

‘Ook Groninger en Van der Berg langer bij FC Groningen’.

Dinsdag 17 maart 2015 om 14:54

In de 520ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen PSV, kijkt hij vooruit naar het thuisduel met FC Twente, meldt hij de contractverlengingen van Marcel Groninger en Sierd van der Berg en benoemt hij de tussenstand van de seizoenkaartverkoop.

“We hebben afgelopen zondag in Eindhoven een prima wedstrijd gespeeld tegen aanstaand landskampioen PSV. Zoals helaas wel vaker dit seizoen het geval is geweest, hadden wij ook tegen PSV meer verdiend. Het scoren van doelpunten is tot nu toe ons probleem, want de kansen ervoor creëren we wel. Ons spel geeft ons echter voldoende houvast en vertrouwen voor de komende wedstrijden. Zondagmiddag ontvangen we in Euroborg met FC Twente een directe concurrent in de strijd om een plek in het linkerrijtje van de ranglijst. Voor dit thuisduel zijn kaarten zonder beperkingen te verkrijgen via de reguliere verkoopkanalen.”
ClubCard
“Dit zal anders zijn bij onze thuiswedstrijd tegen Feyenoord, op zondag 26 april. Hoewel dit duel nog ver voor ons ligt, willen wij onze supporters er alvast op wijzen dat bij deze wedstrijd een seizoen- of ClubCard verplicht zal zijn om die middag toegang te kunnen krijgen tot Euroborg. Gedurende de verkoopperiode voor dit duel zal er namelijk 1 op 1 verkoop zijn voor kaarten op de reguliere tribunes. Supporters van FC Groningen, die deze topwedstrijd wensen te bezoeken en geen seizoenkaart hebben, dienen dus over een ClubCard te beschikken. Om deze tijdig in het bezit te hebben – dus voordat de verkoopperiode van start gaat – is het noodzakelijk deze ClubCard nu al aan te vragen. Dit kan heel eenvoudig online via onderstaande link.”
Bekerfinale
“Een mogelijk bijkomend voordeel van het in het bezit hebben van een ClubCard, is de verplichting te beschikken over een seizoen- of ClubCard bij de kaartverkoop voor een eventuele bekerfinale van FC Groningen, op zondag 3 mei in de Rotterdamse Kuip. Zoals inmiddels waarschijnlijk wel bekend, spelen wij op woensdag 8 april om 20.00 uur de halve finalebekerwedstrijd tegen Excelsior. Bij winst zullen wij de dag erna direct starten met de kaartverkoop voor de finale. Meer informatie rondom een eventuele bekerfinale van FC Groningen volgt in de komende periode.”
Technische staf
“Wij hebben de samenstelling van onze technische staf richting volgend seizoen afgerond. Na hoofdtrainer Erwin van de Looi en diens eerste assistent Dick Lukkien, hebben nu ook tweede assistent Marcel Groninger en keeperstrainer Sierd van der Berg hun contracten bij FC Groningen verlengd. Met Groninger zijn wij een nieuwe eenjarige verbintenis overeengekomen. Van der Berg blijft nog minimaal twee seizoenen de keepers van FC Groningen trainen. Wij vinden dat onze technische staf uitstekend functioneert en we zijn dan ook zeer tevreden dat wij ook na dit seizoen met de huidige samenstelling ervan verder kunnen gaan. Dit geeft rust en continuïteit.”
Amateurconvenant
“Gisteren (maandag – red.) en volgende week maandag was en is er in Euroborg een bijeenkomst van het Amateurconvenant FC Groningen. Gisteravond waren er 142 deelnemers van 63 convenantpartners aanwezig bij de bijeenkomst: ‘de NEXT STEP van maatschappelijke betrokkenheid; voetbalclubs in een veranderde maatschappij’. Samen met de KNVB district Noord wil FC Groningen een bijdrage leveren aan het voetballandschap in Noord-Nederland en kennisdeling tussen de amateurclubs onderling stimuleren. Gastspreker tijdens deze avond, die in het teken stond van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van amateurclubs, was de directeur van de Stichting Meer dan Voetbal, Edu Jansing. Daarnaast kende de avond diverse workshops.”
Regionale voetbalscholen
“Volgende week maandag komen er opnieuw vertegenwoordigers van verenigingen, aangesloten bij het Amateurconvenant FC Groningen, naar Euroborg. Dit keer zijn dat vooral mensen uit het technische kader van de clubs, want wij zullen dan onze plannen gaan ontvouwen voor het opstarten van regionale voetbalscholen van FC Groningen in Noord-Nederland. Deze voetbalscholen voor E- en F-pupillen gaan wij onderbrengen in de regio bij amateurclubs, die hiervoor belangstelling hebben en aangesloten zijn bij het amateurconvenant. Volgende week maandag informeren wij belangstellende clubs over de opzet en de werking van deze nieuwe regionale voetbalscholen.”
Seizoenkaartverkoop
“Vannacht hebben wij de eerste periode van de seizoenkaartverkoop 2015/2016 afgesloten. Huidige kaarthouders, die voor middernacht hun kaart verlengden, hebben gratis toegang bij de halve finalebekerwedstrijd tegen Excelsior. Van de huidige 12.102 seizoenkaarthouders hebben bijna zevenduizend supporters van dit voordeel gebruik gemaakt.”
“Tot nu toe hebben in totaal 6.455 supporters hun seizoenkaart met een jaar verlengd en 437 mensen de eenmalige mogelijkheid aangegrepen een 5-jaarkaart aan te schaffen. Een zeer bemoedigend aantal, waarvoor wij onze trouwe aanhang dankbaar zijn. In de reacties, die wij mogen ontvangen, klinkt vooral door dat je supporter bent van de club in goede en in slechte tijden. Dat past bij het zijn van een volksclub en dat maakt onze club zo mooi.”
Gibril Sankoh
“We beëindigen deze nieuwsbrief met de mededeling dat Gibril Sankoh vanaf morgen (woensdag – red.) op eigen verzoek meetraint met de selectie. Na een verblijf in China zit de verdediger momenteel zonder club en wij willen onze voormalige speler de mogelijkheid geven om zijn conditie bij ons op peil te houden in afwachting van een nieuwe werkgever.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus