string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Onze wens is vier versterkingen voor de selectie’.

Dinsdag 31 mei 2016 om 14:30

In de 581ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op actuele zaken binnen FC Groningen.

“Binnen FC Groningen zijn alle voetbalactiviteiten van het seizoen 2015/2016 afgesloten. De meeste spelers van de eerste selectie en Jong FC Groningen genieten van een welverdiende vakantie. Afgelopen vrijdag waren nog drie Beloften in Euroborg om hier een profcontract te tekenen. Glenn Bijl, Roland Baas en Kasper Oldenburger hebben hun handtekeningen gezet onder een overeenkomst met de club voor de duur van één seizoen met een optie voor nog een jaar. Robbert de Vos kon afgelopen vrijdag niet aanwezig zijn, maar tekent een verbintenis voor twee jaar met een optie op nog één jaar. Allen spelen komend seizoen voor FC Groningen onder-23, zoals het team van trainer/coach Alfons Arts gaat heten.”
Internationals
“Voor vijf spelers van FC Groningen is het nog geen vakantie. Zij hebben nog verplichtingen met nationale elftallen. Voor Alexander Sørloth was er een mooie nieuwe mijlpaal in zijn nog prille profcarrière. De pas 20-jarige spits maakte afgelopen weekend zijn debuut in de nationale Noorse A-ploeg. Sørloth was – bij een 3-0 achterstand, wat tevens de eindstand werd – invaller tijdens de interland van Noorwegen in en tegen Portugal. Morgen (woensdag – red.) speelt Noorwegen in eigen land tegen IJsland en zondag (5 juni – red.) nog in en tegen België.”
“Albert Rusnak komt morgen (woensdag – red.) mogelijk eveneens in actie als Jong Slowakije aantreedt tegen Jong Oekraïne. Zondag nemen de jonge Slowaken het in Engeland op tegen de Engelse leeftijdsgenoten. Jarchinio Antonia is opgeroepen voor twee wedstrijden met het nationale team van Curaçao, dat morgen (woensdag – red.) de uitwedstrijd speelt tegen Guyana in de tweede voorronde om deelname aan de Caribbean Cup. Vijf dagen later, op maandag 6 juni volgt in Willemstad de tweede interland in deze periode, tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden.”
Olympische Spelen
“Kasper Larsen kreeg afgelopen week een uitnodiging voor de voorbereiding van het Deense Olympische Team, dat komende week een voorbereidingstoernooi afwerkt in Zuid-Korea. Larsen weet nog niet of hij tot de definitieve selectie behoort voor Rio. Donderdag oefent Denemarken tegen Honduras. Twee dagen later is Nigeria de opponent en het vierlandentoernooi wordt afgesloten met een wedstrijd tegen het gastland Zuid-Korea.”
“Simon Tibbling tenslotte speelt vrijdag (3 juni – red.) een interland met Jong Zweden tegen Jong Georgië. De middenvelder staat eveneens op de nominatie om komende zomer af te reizen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.”
Achter de schermen
“De voetbalactiviteiten binnen de club zullen de komende periode dus stilliggen. Van rust en stilte is allerminst sprake op de kantoren van Euroborg. Achter de schermen zijn we druk aan de slag met de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Wij hebben de wens  onze selectie aan te vullen met vier versterkingen. Daarbij denken wij aan een centrale verdediger, een linksback, een middenvelder en een spits. Of dit allemaal gaat lukken, is deels ook afhankelijk van de financiële mogelijkheden. We laten ons hierbij niet opjagen door de tijd. We kunnen het beschikbare budget immers maar één keer uitgeven en dus maken we zorgvuldige afwegingen, waarbij kwaliteit voorop staat.”
Seizoenkaartverkoop
“Naast transfer-aangelegenheden is ook onze seizoenkaartverkoop in volle gang. Vorige week woensdag kwamen alle potentiële plekken vrij voor het seizoen 2016/2017. Zowel online als in de FanCorner was het een gezellige drukte, wat resulteerde in meer dan tweehonderd nieuwe seizoenkaarthouders. Graag willen wij nogmaals benadrukken dat het stadion tijdens kantooruren en op zaterdag vrij toegankelijk is om te komen kijken en voor ‘proef-zitten’, waarbij we constateren dat steeds meer supporters het gemak van het online reserveren van een vaste plaats ontdekken. Alle beschikbare plekken zijn te zien en te reserveren via mijn.fcgroningen.nl.”
Nieuw hoofdveld
“Zoals eerder vanaf deze plaats gemeld, is vorige week begonnen met de werkzaamheden aan ons hoofdveld. Dit verloopt naar wens. De renovatie van de grasmat in Euroborg duurt circa twaalf weken en wordt uitgevoerd door hoofdaannemer Fieldturf, in samenwerking met Bouma Sport en Groen BV uit Tynaarlo. Wij krijgen in Euroborg de beschikking over een Desso GrassMaster-veld, een zogeheten hybride grasmat. Dit is een natuurgrasveld, dat met kunstvezels is versterkt.”
Vacature
“FC Groningen Media zoekt ter versterking van het team op fulltime basis een enthousiaste telefonisch verkoper binnendienst. In deze functie verzorg je samen met je collega’s de verkoop van advertenties voor magazines, kranten, websites en andere uitgaven voor de volle dochteronderneming van FC Groningen.”
“Het geheel zelfstandig opererend mediabedrijf is gevestigd in Euroborg en realiseert jaarlijks tal van programmagidsen, magazines, businessbladen en kranten, zowel voor FC Groningen als voor andere instanties en organisaties. Naast voorgenoemde activiteiten houdt FC Groningen Media zich tevens bezig met het realiseren en het verkopen van onder meer banners en nieuwe media.”
Interesse?
“Klik voor meer informatie op de onderstaande link.”
Felicitaties
“We besluiten deze nieuwsbrief met de hartelijke felicitaties aan de collega’s van Energy Valley Topsportclub Donar met het behalen van de nationale basketbaltitel!”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’