Onder-16 ploeg vierde op UVS-toernooi.

Dinsdag 14 augustus 2012 om 16:17

Op een TOP jeugdtoernooi voor onder-16 teams in Leiden is FC Groningen/Cambuur B2 op een vierde plaats geeindigd.

Onder-16 UVS Top Toernooi
Het toernooi in Leiden werd georganiseerd door UVS in samenwerking met FC Twente. In de poulefase startten de eerstejaars B-junioren van FC Groningen/Cambuur met een minimale nederlaag tegen PSV B2. Beide teams deden niet veel voor elkaar onder en kregen kansen. De ploeg uit Eindhoven wist daaruit eenmaal te profiteren. Vervolgens was JVOZ B1 de tegenstander. JVOZ staat voor Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland en werd in 2004 opgericht door de oud-voetbalprofs Dennis en Gérard de Nooijer en ex-trainer betaald voetbal, Dolf Roks. Dat duel werd door de Groningers met 2-0 gewonnen. Peter van Son en Stan Haanstra maakten de treffers voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra.
In het derde en laatste pouleduel bleef het tegen FC Utrecht B2 bij een doelpuntloos gelijkspel. FCG kwam goed weg en zag de Domstedelingen de betere kansen creeeren. Zo spatte een schot uiteen op de lat en behoedde doelman Erwin Heidekamp zijn team voor een nederlaag door in een een-tegen-een situatie te redden. Dit resultaat was voldoende om tweede in de poule te worden en te mogen strijden om de plaatsen drie en vier. Club Brugge was daarin met 2-0 te sterk. De wedstrijd was evenwichtig maar de Belgen waren voorin scherper in de afronding. Het toernooi werd gewonnen door Ajax B2. De Amsterdammers wonnen in de eindstrijd met 2-0 van PSV B2.
LTC 1-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (17.), 1-1 Jafar Arias (43.), 1-2 Noureddine Boutamar (45.), 1-3 Firosan Ademi (89.)
In de laatste oefenwedstrijd voor het serieuze werk won de ploeg van trainer Paul Raveneau in Assen van LTC. De Groningers begonnen goed aan de wedstrijd. Jafar Arias stuitte op de doelman waarna Aleksandar Jankovic op aangeven van Tigran Gazarjan de paal raakte. Na ruim een kwartier spelen benutte de thuisploeg wel een van de spaarzame mogelijkheden. Uit een vrije trap werd de leiding genomen. Nadat Boutzamar naast had geschoten kantelde de score vlak voor rust alsnog. Uit een inworp van Desevio Payne kopte Jafar Arias binnen. Even later schoot Boutzamar vanuit een vrije trap raak waardoor de FC met een 1-2 voorsprong de tweede helft inging. Daarin gebeurde vrij weinig. LTC creeerde niets terwijl FCG twee goals zag afgekeurd wegens buitenspel. Het slotakkoord kwam op naam van Firosan Ademi die na een pass van Gazarjan doeltreffende afrondde.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 3-0 FC ZWOLLE B1
1-0 Youri Schuur (31.), 2-0 Kasper Oldenburger (36.), 3-0 Richairo Zivkovic (79.)
De strijd tussen de ere- en eerstedivisionist leverde een eenvoudige zege op voor de thuisploeg. De gasten kregen in het eerste half uur zeker ook wat mogelijkheden maar de afwerking was onvoldoende. De thuisploeg domineerde echter wel het grootste gedeelte van de wedstrijd en kwam na een half uur spelen aan de leiding. Youri Schuur tikte de bal beheerst in het doel. Vier minuten voor rust werd de voorsprong verdubbeld na een uitstekende aanval. Spits Zivkovic wist een voorzet vanaf de rechtervleugel subtiel te verlengen naar Kasper Oldenburger die zodoende de 2-0 liet aantekenen. In de tweede veertig minuten werden de kansen schaars en pas in de slotminuut viel de derde treffer. Ditmaal rondde Richairo Zivkovic in de zestien meter doeltreffend uit.