string(9) "claudebot"

Onbekende sterren van FC Groningen op het doek.

Woensdag 25 november 2015 om 17:25

In 2016 viert de Klassieke Academie Groningen voor beeldende kunst haar tweede lustrum: Vakonderwijs in de realistische kunst. De gelegenheid om verdeeld over het jaar, allerlei bijzondere lustrumprojecten te organiseren, waaronder ‘Onbekende sterren op het doek’.

Er wordt samengewerkt met partners binnen en buiten de kunst en verbindingen gelegd tussen Kunst & Sport, Kunst & Publiek en Kunst & Waarde. Deze werkwijze maakt kunst toegankelijk en laagdrempelig voor een breed publiek. De aftrap van het lustrumjaar start in december 2015 met de pilot, Kunst & Sport: Onbekende sterren op het doek.
Kunst & Sport
Voor ‘Onbekende sterren op het doek’, zijn FC Groningen en sc Heerenveen benaderd met de vraag: ‘Wie zijn jullie “echte” sterren?’ De mensen op de achtergrond, die het voetbal mogelijk maken uit passie voor de club en daar hun levenswerk van maken. De vrijwilligers die het gras maaien, de maaltijden verzorgen of het spelershome beheren. Deze onbekende, maar o zo belangrijke sterren worden met ‘Onbekende sterren op het doek’ op geheel eigen wijze geportretteerd, in het spotlicht geplaatst en tot het sterrendom verheven.
FC Groningen verzorgt de aftrap en heeft drie modellen gekozen uit onder anderen hun groundsmen, elftalbegeleiders en kantinebeheerders. Zij gaan poseren voor vakkundige schilders, die het portretmetier beheersen: de alumni, docenten en eindejaarsstudenten. In 2016 benadert de Klassieke Academie diverse clubs, op nationaal en internationaal niveau.
Op woensdag 2 december wordt er geposeerd in Euroborg:
19.00 uur – inloop en kennismaken schilders en de onbekende sterren,
19.30 uur – ezel klaarzetten, palet maken,
19.45 uur – start schetsen/fotograferen/schilderen. Kleine pauzes voor model wanneer nodig.
22.00 uur – einde schilderen
Het doek wordt verder uitgewerkt in het eigen schildersatelier. In januari 2016 volgt de beoordeling van de portretten door een zorgvuldig geselecteerde jury. Het gekozen portret komt te hangen op een eervolle plek in Euroborg.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus