string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Oberhausen houdt open huis tegen FC.

Zaterdag 31 juli 2010 om 18:03

FC Groningen heeft zaterdagmiddag met 4-0 gewonnen bij Rot-Weiss Oberhausen. Bij rust was de stand 0-1 door Nicklas Pedersen. Leandro Bacuna scoorde tweemaal en Andreas Granqvist bepaalde de eindstand vanaf elf meter.

FC Groningen begon aan de laatste oefenwedstrijd in de wetenschap dat acht spelers van de trainingsgroep van het eerste team later op de dag zouden spelen met Jong FC Groningen tegen Be Quick 1887. Verder waren de geblesseerden Brian van Loo, Danny Holla, Petter Andersson en Danny Post nog niet inzetbaar voor de ploeg van trainer Pieter Huistra.

Naast het Stadion Niederrhein was rond half twee de open dag van Rot-Weiss Oberhausen begonnen, een club die als doelstelling heeft zich voor de vierde keer op rij te handhaven in de Tweede Bundesliga. Fredrik Stenman werd voor de wedstrijd nog even geïnterviewd door de stadionspeaker van de Duitse club en bleek bij het noemen van zijn vorige club, Bayer 04 Leverkusen, voorspellende gaven te hebben over de einduitslag.

De Zweed sloeg afgelopen dinsdag de wedstrijd tegen FC Volendam nog over en was nu weer volledig inzetbaar als linksback. De rest van de defensie werd in de eerste helft gevormd door Tom Hiariej op rechtsachter en het duo Andreas Granqvist en Jonas Ivens centraal. Doelman Luciano da Silva verdedigde het doel en hield dat negentig minuten schoon. Na de pauze ging Maikel Kieftenbeld rechtsachter spelen. Hij stond voor de pauze met Tim Sparv controlerend op het middenveld.

Het aanvallende blok werd voor de pauze gevormd door Koen van de Laak, Thomas Enevoldsen, Dusan Tadic en spits Nicklas Pedersen. Na de pauze kwam Oluwafemi Ajilore controlerend op het middenveld en verving Leandro Bacuna Thomas Enevoldsen centraal op het middenveld. Een kwartier voor tijd werd Tim Sparv afgelost door Shkodran Metaj en kwam Tim Matavz voor Koen van de Laak binnen de ploeg. Nicklas Pedersen speelde vanaf dat moment achter Matavz.

Dan het wedstrijdverloop. FC Groningen had in de eerste helft voor moeite met de snelle uitbraken van het aanvallende duo Schönfeld/Lamidi. Beide spelers kregen kansen en bovendien werden twee buitenspeltreffers afgekeurd. FC Groningen ging zeer effectief met de kansen om. Goed combinerend kwam de eerste goal over links. Dusan Tadic vervulde weer eens de rol van aangever op Nicklas Pedersen, die 0-1 aantekende.

Na de pauze begonnen de Duitsers door te wisselen en nam FC Groningen duidelijk het heft in handen. Kansen van Landers en Schönfeld aan de zijde van de Duitsers gingen vooraf aan de treffer van Leandro Bacuna die op aangeven van Koen van de Laak fraai de 0-2 over de doellijn schoof. Negen wissels en een kans van invaller Petersch later, leek het duel af te stevenen op een zakelijke zege van de FC.

In de slotfase liet Groningen de score echter nog oplopen. Leandro Bacuna was ook bij de derde en vierde treffer betrokken. Hij was namelijk zelf de maker van de 0-3 nadat hij de verdediging van de Duitsers de bal had ontfutseld. En in de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd hij binnen de zestien meter nog door doelman Loboue gevloerd en mocht Andreas Granqvist van zestien meter de eindstand bepalen: 0-4.

De wedstrijd werd bijgewoond door ruim tweeduizend toeschouwers, waarvan liefst 243 in het uitvak hadden plaatsgenomen om Groningen te supporten. Het meegereisde publiek werd door de voltallige selectie na afloop ook hartelijk bedankt voor hun komst. De voorbereiding zit er hiermee op. Zondag 1 augustus is de Open Dag in Euroborg en een week later start de competitie me een thuiswedstrijd tegen Ajax.

Opstelling FC Groningen
26 Luciano; 24 Hiariej (46’ 15 Ajilore), 3 Ivens, 7 Granqvist, 5 Stenman; 2 Kieftenbeld, 8 Sparv (74’ 19 Metaj); 13 Van de Laak (74’ 11 Matavz), 23 Enevoldsen (46’ 12 Bacuna), 10 Tadic; 14 Pedersen. Rest bank: 37 Nienhuis, 38 Werkman.

Opstelling RW Oberhausen
21 Pirson (46’ 1 Loboue), 4 Pappas, 5 Reichert (74’ 13 König), 18 Miletic (64’ 16 Schlieter), 14 Hergesell (76’ 3 …), 15 Landers, 2 Klinger (64’ 6 Gordon), 22 Bahcecioglu (64’ 23 Kaya), 40 Celik (46’ 7 Krontiris), 9 Schönfeld (74’ 10 Terranova), 11 Lamidi (74’ 17 Petersch).

Toeschouwers: 2.158
Scoreverloop: 15′ Pedersen (Tadic) 0-1; 63′ Bacuna (Van de Laak) 0-2, 86′ Bacuna 0-3, 90′ Granqvist (strafschop) 0-4.
Gele kaarten: 68′ Granqvist, 89′ Loboue

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard