string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nipt verlies Groningen in Utrecht.

Vrijdag 26 oktober 2012 om 22:13

FC Groningen heeft vrijdagavond in Utrecht met 1-0 verloren van de plaatselijke FC. Na een klein uur spelen maakte Nana Asare de winnende treffer in Stadion Galgenwaard. Het is voor Groningen de tweede achtereenvolgende uitnederlaag. Er volgen nu thuiswedstrijden in de beker (ADO) en competitie (NEC).

In Utrecht kon trainer Robert Maaskant beschikken over een volledig fitte selectie en bovendien was er niemand geschorst. Daardoor was er bij de achttien opnieuw geen plek voor het zestal Stefano Magnasco, Emil Johansson, Tom Hiariej, Henk Bos, Matias Jones en David Texeira. Bij Utrecht kon Jan Wouters niet beschikken over geblesseerden Ayoub en Duplan.

Tweede lijn
In de eerste helft was het meeste balbezit voor de thuisclub, die evenals in de voorgaande ontmoetingen in Stadion Galgenwaard toch moeite had het spel te maken. De elf van FC Groningen ‘stonden goed’ en konden het gevaar van de thuisclub goed indammen. Utrecht probeerde het dan ook vooral vanuit de tweede lijn.

Clubtopscorer Michael de Leeuw was de speler die voor het meeste gevaar zorgde voor het doel van FC Utrecht. De middenvelder schoot eerst al eens in buitenspelsituatie vlak langs de verkeerde kant van de linkerpaal en deed dat in de 24ste minuut nog eens, nu wel ‘on-side’. Beide keren kwam de voorzet van Andraz Kirm. In de 39ste minuut claimde FC Groningen een strafschop toen De Leeuw in het strafschopgebied werd gevloerd door Jan Wuytens. Arbiter Eric Braamhaar zag er echter geen strafschop in.

Goal
Binnen tien minuten na de pauze paste trainer Maaskant een wissel toe in de elf van FC Groningen. Paco van Moorsel kwam in de ploeg voor Michael de Leeuw, die in de slotfase van de eerste helft een tik op de enkels kreeg. Na een klein uur spelen kwam de thuisclub op voorsprong toen Nana Asare een voorzet van Alexander Gerndt binnenwerkte: 1-0. Even later werd laatstgenoemde gewisseld en kwam clubtopscorer Cedric van der Gun in de ploeg gebracht.

Paco van Moosel kreeg in de 77ste minuut een kans op de gelijkmaker. Een minuut later was het Mitchell Schet die de enige gele kaart van de wedstrijd ontving na een overtreding op Tommy Oar. Een minuut later kreeg Utrecht nog een grote kans en vervolgens gebruikten beide ploegen ook hun tweede en derde wisselmogelijkheid. Zo kwam bij FC Groningen Suk Hyun-Jun en Filip Kostic nog binnen de lijnen.

Tijdens het slotoffensief kwamen de lange mannen Virgil van Dijk en Kees Kwakman mee naar voren tijdens standaardsituaties. Zij konden de defensie van FC Utrecht echter niet in verlegenheid brengen. Na ruim vier minuten extra tijd kwam er een einde aan de openingswedstrijd van de tiende speelronde. FC Groningen speelt dinsdagavond om 20.45 uur thuis tegen ADO Den Haag in de KNVB-beker.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Bacuna, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld (85’ Kostic), Sparv; Schet (83’ Suk), De Leeuw (55’ Van Moorsel), Kirm; Zeefuik.
Rest bank: Bizot, Ivens, Kappelhof, Ajilore.

Opstelling FC Utrecht
Ruiter; Van de Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis; Sarota, Kali (84’ Martensson), Asare (80’ Takagi), Oar; Mulenga, Gerndt (74’ Van der Gun).
Rest bank: Verhoeven, Zullo, Nilsson, Schepers.

Toeschouwers: 17.214
Scores: 58’ Asare (Gerndt) 1-0

Scheidsrechter: Braamhaar
Officials: Jansen, Schenkels, Van de Graaf
Gele kaarten: 78’ Schet (overtreding op Oar)

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard