string(9) "claudebot"

Nijland: ‘Intenties waren positief’.

Woensdag 27 januari 2016 om 12:20

Erwin van de Looi vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. De meest succesvolle trainer/coach uit de geschiedenis van de club heeft aan de directie laten weten, dat hij zijn aflopende verbintenis bij de Trots van het Noorden niet gaat verlengen. Beide partijen waren met elkaar in gesprek over het aflopende contract van de 43-jarige Van de Looi.

Erwin van de Looi is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen. In zijn eerste twee seizoenen wist de coach twee keer Europees voetbal te halen met zijn ploeg. Dat realiseerde Van de Looi vorig jaar door middel van het winnen van de KNVB-beker. De bekerwinst in 2015 was de eerste en tot nu toe enige tastbare prijs in de geschiedenis van de club.
Respecteren
Algemeen directeur Hans Nijland laat weten de beslissing van Van de Looi te respecteren. “Wij waren met elkaar in gesprek over de toekomst. Daarbij waren voor ons alle opties nog open, waarbij onze intenties positief waren. Dinsdag vóór de competitiewedstrijd tegen Willem II heeft Erwin ons laten weten dat hij zijn aflopende contract niet wenst te verlengen. Zover waren wij nog niet, maar uiteraard dienen we zijn beslissing te accepteren en te respecteren. Erwin van de Looi verdient een heel, heel, heel groot compliment voor zijn werk binnen FC Groningen. Hij is een vakman, toont grote betrokkenheid bij de club en heeft aangetoond op topniveau resultaat te kunnen boeken. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn verdiensten bij de club en wensen hem richting de toekomst al het goede.”
Oproep
Nu de beslissing over de toekomst van Van de Looi bij FC Groningen is gevallen, roept Nijland op om de rest van dit seizoen achter de trainer en zijn ploeg te gaan staan. “Het mag duidelijk zijn dat we niet in onze beste sportieve fase zitten, maar alleen door er samen achter te gaan staan en energie te steken in verbetering kunnen we het tij doen keren. Wij als directie hebben er alle vertrouwen in dat Van de Looi met zijn staf en de spelersgroep het voor elkaar krijgt om ook dit seizoen op een goede manier af te sluiten. De sportieve doelstelling van de club is nog altijd het behalen van een plek op de ranglijst, die aan het einde van dit seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs met als inzet opnieuw een ticket voor deelname aan Europees voetbal.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus