string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Matavz langer bij FC Groningen.

Dinsdag 08 juni 2010 om 14:46

FC Groningen heeft met Tim Matavz overeenstemming bereikt over een nieuw driejarig contract. De club had eerder dit seizoen al de tweejarige optie op de Sloveense spits binnen de bestaande verbintenis gelicht.

Nu is met de 21-jarige clubtopscorer van het afgelopen seizoen een geheel nieuwe verbintenis afgesloten voor een periode van drie jaar, ingaande per 1 juli en dus lopend tot medio 2013.
Matavz bereidt zich momenteel met de nationale ploeg van Slovenië voor op het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, dat volgende week begint. Afgelopen vrijdag maakte hij zijn officiële interlanddebuut in een oefenduel met Nieuw-Zeeland. De aanvaller werd afgelopen seizoen met dertien doelpunten in de Eredivisie clubtopscorer van FC Groningen.
Manager technische zaken Henk Veldmate is zeer te spreken over de nieuwe overeenkomst. “Matavz heeft zich het afgelopen seizoen bijzonder goed ontwikkeld. Wij hebben in hem altijd het talent gezien, maar op een bepaald moment moet zich dat ook vertalen naar de prestaties op het veld. Die stap heeft Matavz het afgelopen seizoen duidelijk gezet. Wij zijn dan ook blij dat we hem nog langer aan ons hebben weten te binden. Matavz kan zich nu volledig richten op zijn rol tijdens het WK en wij hebben de verwachting dat we ook op dat podium nog wat van hem gaan zien.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’