string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Marten Kastermans (89) overleden.

Zondag 17 augustus 2014 om 14:06

FC Groningen heeft kennis genomen van het overlijden van Marten Kastermans. De Groninger bestuurder overleed afgelopen vrijdag op 89-jarige leeftijd. Kastermans heeft grote verdiensten gehad voor de sport in het algemeen en FC Groningen in het bijzonder.

Kastermans was een gerenommeerd en gerespecteerd bestuurder. Hij vervulde diverse toonaangevende functies binnen de sport en was een man met aanzien. Zo is Kastermans één van de grondleggers geweest van de huidige structuur van FC Groningen. Van 1994 tot 2002 was hij lid van de Raad van Toezicht en Advies van FC Groningen.
Velocitas
Daarvoor was Kastermans van 1958 tot 1978 voorzitter van voetbalvereniging G.V.V. Velocitas. Bij de KNVB vervulde hij sinds 1958 verschillende functies. Hij was onder meer voorzitter van het toenmalige district Noord, voorzitter van het bestuur amateurvoetbal en vice-voorzitter van het bondsbestuur.
In 1990 volgde zijn benoeming tot voorzitter van het NOC*NSF, wat inhield dat hij verhuisde van het Zeisterbos naar Papendal. Later werd hij co-voorzitter van de sportstichting. Sinds november 1996 was Kastermans ambassadeur voor NOC*NSF. Onlangs kreeg hij op een internationaal congres in Papendal uit handen van Anton Geesink de Olympic Order uitgereikt.
Geridderd
In de periode 2000 – 2007 was Kastermans voorzitter van de Vereniging KNVB ereleden en bondsridders. Vanwege zijn grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal en de KNVB werd Marten Kastermans in 1990 benoemd tot erelid van de KNVB. Hij werd ook geridderd als Officier in de Orde van Oranje Nassau. Kastermans was daarnaast lid van verdienste van de toenmalige KNVB Afdeling Friesland en erelid van G.V.V. Velocitas.
Minuut stilte
FC Groningen was voornemens bij de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, zondagmiddag in Euroborg, een minuut stilte te houden ter nagedachtenis aan Kastermans. Hoewel de familie Kastermans dit initiatief zeer op prijs stelde, heeft men de club verzocht hiervan af te zien. FC Groningen respecteert uiteraard de wens van de familie.
Donderdagmiddag is er vanaf 13.30 uur gelegenheid afscheid te nemen van Marten Kastermans in Euroborg. De crematie zal in kleine kring plaatsvinden.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’