string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Marcel Groninger toegevoegd aan staf FC Groningen.

Dinsdag 09 april 2013 om 16:40

Marcel Groninger wordt met ingang van het seizoen 2013/2014 toegevoegd aan de technische staf van FC Groningen. Naast tweede assistent-trainer in Euroborg wordt de huidige trainer van Be Quick 1887 volgend seizoen ook hoofdtrainer van zaterdag topklasser HHC uit Hardenberg.

Groninger loopt dit seizoen stage bij FC Groningen in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal, die hij volgt. “In die periode heeft hij een prima indruk op ons gemaakt”, laat manager technische zaken Henk Veldmate weten. “De wens van Erwin van de Looi, onze nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen, was een extra assistent op het veld te hebben om in trainingen de maximale aandacht te kunnen geven aan alle spelers. Wij denken dat Groninger met zijn kwaliteiten een uitstekende aanvulling vormt op het reeds aangestelde koppel Van de Looi en Dick Lukkien.”
Volledige instemming
Groninger zal vanaf volgend seizoen bij zoveel mogelijk trainingen van de eerste selectie op het veld staan in Groningen, maar zijn primaire verantwoordelijkheid ligt bij HHC Hardenberg. Voorzitter Louis Breukelman van HHC Hardenberg laat weten dat de dubbelfunctie van Groninger naar het komende seizoen toe met volledige instemming van beide clubs tot stand is gekomen. “Er zijn goede werkafspraken gemaakt. Wij zien voor Marcel een mooie kans om zich ook bij een betaald voetbalorganisatie te blijven ontwikkelen als trainer. Daar hebben wij als club alleen maar profijt van. Om te onderstrepen dat de nabije toekomst van Marcel met name ook in Hardenberg ligt, hebben we het aanvankelijke overeengekomen éénjarige contract omgezet in een tweejarige verbintenis.”
Blij
Marcel Groninger zelf is blij met zijn twee nieuwe clubs voor het komende seizoen. “Er ligt een prachtige uitdaging bij FC Groningen en aan de andere kant mag het duidelijk zijn dat HHC de club is waar ik als eerste een contract mee afsloot. Als er zowel in Groningen als in Hardenberg op hetzelfde tijdstip activiteiten op het programma staan, dan zullen mijn werkzaamheden bij HHC op dat moment prevaleren. Ik heb enorm veel zin in beide jobs.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard