string(9) "claudebot"

Magnasco: ‘Geweldig om hier te zijn’.

Donderdag 14 juni 2012 om 16:05

Donderdagmiddag werden in het spelershome in Euroborg twee nieuwe spelers gepresenteerd. Doelman Marco Bizot en rechtsback Stefano Magnasco. Daarmee komt het totaal aantal nieuwelingen in de selectie van trainer Robert Maaskant nu op zeven.

Hans Nijland meldde dat door ziekte van technisch manager Henk Veldmate de beide ‘scoutingrapporten’ werden weergegeven door scout Jurrie Koolhof. Die begon op zijn beurt met een beschrijving van doelman Bizot:
“Marco zit al wat langer bij ons in de scouting, aangezien hij jaren in de Ajax-opleiding heeft gezeten, die we uiteraard goed kennen. Het afgelopen seizoen was Marco verhuurd aan SC Cambuur en hebben we hem uitgebreid aan het werk gezien en kunnen beoordelen in de Jupiler League. Omdat we binnen de RVO een samenwerking hebben met Cambuur, heeft Marco in dat kader zelfs een tweetal duels in ons gezamenlijke Beloftenelftal gekeept. Tegen AZ en Feyenoord en beiden werden gewonnen.”
“Wij kennen hem als een atletische keeper. Hij is nadrukkelijk aanwezig in het veld met een goede coaching. Hij beschikt over prima reflexen op ballen van dichtbij. Marco is ook een doelman die durft mee te voetballen en dat ook goed kan. Hij heeft bovendien een uitstekende lange bal. Een keeper die veel zelfvertrouwen uitstraalt en waarvan wij de overtuiging hebben dat hij de concurrentie met Luciano prima kan aangaan.”
Marco Bizot zei zelf veel zin te hebben om te gaan trainen en spelen voor FC Groningen en vooral veel te leren: “Ik heb veel zin mijn loopbaan hier voort te zetten en denk dat er nog veel rek in zit. Ik ben er helemaal klaar voor!”
Koolhof over de Chileen: “Stefano Magnasco zit ongeveer één jaar in onze scouting. Hij is een geboren rechter vleugelverdediger, met andere woorden: hij heeft eigenlijk altijd op die positie gespeeld. Een speler met aan de ene kant veel temperament, die tegelijkertijd ook veel stabiliteit in zijn spel heeft. Hij speelt zeer gedreven en heel geconcentreerd. Verdedigend gezien staat hij zoals wij dat noemen goed op zijn benen, kan kort en fel in de duels zitten en op die manier ballen veroveren. En als verdediger redt hij zich ook koppend prima.”
“Het is ook een speler die ondanks zijn jonge leeftijd van 19 jaar tactisch gezien al heel ver is. Hij overziet situaties en kiest vaak de goede positie en oplossing. Naast zijn verdedigende kwaliteiten, speelt hij ook graag in aanvallend opzicht een rol. Vanuit het veroveren van de bal schakelt hij steeds snel om, heeft een goede snelheid en ook een voorzet. Stefano speelt al anderhalf jaar op het hoogste niveau in één van de sterkste competities van Zuid-Amerika. Ik verwacht dat zich ondanks de aanpassing snel zijn plek in Groningen zal vinden.”
Magnasco zelf: “Het is geweldig om hier te zijn. Het stadion is mooi, alles is mooi. Ik ben mijn hele leven al rechtsback geweest en probeer met mijn snelheid ook aanvallend van waarde te zijn. De Eredivisie is een mooie stap voor mij. Ik heb de Eredivisie altijd in Chili gevolgd en kende Groningen voornamelijk van spelers als Luis Suárez. Het is een mooie competitie met leuk en attractief voetbal. FC Groningen is een club waar jonge voetballers de kans krijgen, dat sprak me aan.”
“Ik heb de laatste dagen de Stad gezien. Een mooie, rustige stad met veel fietsers. Dat ben ik in Santiago niet gewend. Het is mooi en schoon en ik denk dat het een stad is waar je prima kunt wonen. De mensen van de club zijn erg vriendelijk geweest en hebben me goed opgevangen. Het is een goede stap in mijn carrière. Ik heb veel zin om te beginnen.”
Magnasco keert vanavond terug naar zijn vaderland om precies een week later, op vrijdag 22 juni terug te keren in Nederland. Hij heeft inmiddels woonruimte gevonden. Op zondag 24 juni staat in Haren de eerste training gepland. Marco Bizot woont momenteel met zijn vriendin Nancy in Leeuwarden en gaat op zoek naar een woning in Groningen.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus