string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘Werkwijze gebaseerd op normaal doen’.

Woensdag 23 mei 2012 om 15:20

Woensdagmiddag werd Robert Maaskant gepresenteerd als hoofdtrainer voor het seizoen 2012/2013. In de ABN AMRO Business Corner stelde hij zich voor aan de aanwezige media, sponsors en relaties van FC Groningen. “Volgend jaar willen we een rol van betekenis spelen.”

Allereerst vertelde hij over het moment dat hij door FC Groningen werd benaderd: “Toen ik werd benaderd, was ik direct enthousiast. Groningen is een mooie en levendige stad en FC Groningen is een levendige club. Er is altijd reuring en dat is niet altijd positief. Maar er is altijd wel wat aan de gang en het leeft bij de omgeving en supporters.”
Radio
Zijn eerste herinnering aan FC Groningen: “Ik was 14 jaar en lag bij mijn ouders in de Oranjelaan in Bathmen naar de radio te luisteren. Het was de Europa Cup-wedstrijd van FC Groningen tegen Atletico Madrid. Dat beeld heb ik altijd vastgehouden. Die wedstrijd won Groningen geloof ik met 3-0, maar ik heb er nooit beelden van gezien.”
“In de afgelopen dertien jaren als coach heb ik natuurlijk diverse keren tegen FC Groningen gespeeld in de eerste- en Eredivisie. Daarom heb ik wel een redelijk beeld van de supporters die hun club trouw en kritisch volgen. Het was altijd een feest om als tegenstander naar FC Groningen te komen en ik ben blij dat ik hier nu trainer word.”
Telefoontje
Over zijn huidige club: “Bij Texas Dutch Lions kon ik mijn contract laten ontbinden als er interesse van elders zou komen. Dat zal ik straks telefonisch bij de eigenaren doen, als men daar ook wakker is. Mijn assistent is overigens wel op de hoogte. Maar ik ga morgen wel meteen terug naar Amerika om de komende weken af te ronden. Want het is ook heel leuk om daar te werken. Vanaf zondag 24 juni ga ik er hier iets moois van maken.”
“De combinatie van mijn persoon met FC Groningen is iets dat niet iedereen meteen voor zich ziet. Bij deze club past nuchterheid, en met beide poten in de klei staan. Maar mijn werkwijze is gebaseerd op normaal doen. En daar vervolgens flair en brutaliteit aan toevoegen. Thuis in Euroborg willen we met een speelstijl voor de dag komen, waarvan we verwachten dat die goed zal vallen bij de supporters.”
Assistenten
“Hier in Groningen is al een professioneel tandem aanwezig van assistenten, waar ik uitstekend mee zal kunnen werken. Door de aanwezigheid van Erwin van de Looi en Dick Lukkien was het dus ook niet nodig en mogelijk eventuele andere assistenten mee te nemen. Met Ruud Hesp heb ik vanochtend gebeld. In de jeugd heb ik nog met hem samen gespeeld bij Haarlem. Dus die ken ik ook al een tijdje.”
“Ik heb er zin in om hier te komen wonen en werken in Groningen. Met ‘FC Grun’ wil ik weer een rol van betekenis spelen in de Eredivisie. Men moet in den lande weer positief gaan praten over de club. En we zullen kijken of we weer om de play-offplaatsen kunnen meedoen.”
Doelstelling
Over de doelstelling voor komend seizoen: “We kunnen de doelstelling pas formuleren als we de complete selectie bij elkaar hebben en als de voorbereiding aan de gang is. Dan hebben we een veel beter beeld van onszelf en ook van andere club. Meedoen om de play-offs moet sowieso helder zijn.” Hans Nijland vulde hierop aan: “We zullen onze doelen zorgvuldig formuleren en op de persdag kenbaar maken.”
“Afgelopen seizoen heb ik FC Groningen na de winterstop als analist van Eredivisie Live diverse malen gezien. Toen al vond ik dat er wat ‘persoonlijkheid’ en flair ontbrak in het elftal. Bekend is dat ik dat er bij mijn teams altijd aardig in kreeg. Bij de aankopen tot dusver ben ik niet direct betrokken, maar ik sta er wel voor de volle honderd procent achter. Het zijn stuk voor stuk talentvolle jongens met potentie.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus