string(9) "claudebot"

Maaskant nieuwe trainer FC Groningen.

Woensdag 23 mei 2012 om 12:43

FC Groningen heeft Robert Maaskant aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 43-jarige oefenmeester tekende in Euroborg een contract voor één seizoen. Maaskant is een ervaren trainer, die in Nederland werkzaam was bij RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV en NAC Breda en internationale ervaring opdeed bij het Poolse Wisla Krakow en Texas Dutch Lions in de Verenigde Staten.

Met Wisla Krakow werd Maaskant in 2011 kampioen van Polen en miste hij met zijn ploeg slechts op het nippertje de groepsfase van de Champions League. In april 2012 vertrok Maaskant naar de VS om daar per 1 mei aan de slag te gaan als trainer en adviseur bij Texas Dutch Lions, dat in de derde divisie van de Amerikaanse voetbalcompetitie uitkomt. Maaskant bedong in het contract dat hij met de Amerikanen sloot een clausule, die hem de ruimte bood in te gaan op belangstelling van clubs uit Europa, waaronder dus ook Nederland. Hierdoor kon FC Groningen hem losweken, zodat Maaskant op zondag 24 juni voor de groep kan staan als FC Groningen in Haren om 14.30 uur start met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
In Nederland promoveerde Maaskant in 2000 en 2002 met RBC Roosendaal naar de Eredivisie, in 2005 behaalde hij met Willem II de KNVB-bekerfinale en met NAC Breda kwalificeerde hij zich in 2009 voor Europees voetbal, waarbij hij met zijn ploeg in de finale van de play-offs FC Groningen versloeg. Maaskant was als voetballer actief voor Go Ahead Eagles, FC Emmen, FC Zwolle, Excelsior en het Schotse Motherwell FC.
Manager technische zaken Henk Veldmate licht de keuze voor Maaskant als volgt toe: “We hebben na het vertrek van Pieter Huistra een duidelijke voorkeur uitgesproken voor een externe kandidaat. Wij vinden dat de huidige sportieve situatie vraagt om een nieuwe frisse wind en wij denken dat de trainer en persoon Robert Maaskant dé aangewezen man is om daaraan invulling te geven. Hij heeft veel ervaring op het hoogste niveau en voor onze groep kan dat van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast is Robert een trainer, die flair en een gezonde brutaliteit en zelfvertrouwen uitstraalt en ook die impuls kunnen wij op dit moment goed gebruiken.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus