string(9) "claudebot"

Kirm: ‘Klaar voor nieuw avontuur’.

Donderdag 30 augustus 2012 om 19:01

Andraz Kirm is de nieuwste aanwinst voor FC Groningen en werd donderdagavond – 23 uur later dan de oorspronkelijke planning – in de ABN AMRO Business Corner in Euroborg gepresenteerd aan pers, sponsorrelaties en personeel van de club.

Zijn komst naar FC Groningen had wat voeten in aarde, maar uiteindelijk kwamen alle partijen er donderdag toch uit. Hoewel Kirm zei geen echte prater te zijn, staat hij – na Jonas Ivens – toch op een verdienstelijke tweede plaats als het zijn introductie op een persconferentie betreft. De 46-voudig Sloveens international stak een monoloog van enkele minuten af in het Engels:
“Allereerst ‘sorry’ dat het niet al gisteren rond is gekomen. We hadden allemaal gehoopt dat het rond zou komen, maar er waren dus nog wat dingen aan de hand. Ik had al getekend en ook de clubs hadden overeenstemming bereikt. Maar er waren nog wat misverstanden. Zelfs voor een ervaren speler als ik was het nog een moeilijke situatie.”
“Vanaf de eerste minuut dat ik hier kwam, voelde ik me al speler van FC Groningen. Ik wil Hans Nijland hartelijk bedanken en iedereen binnen de club die een geweldige prestatie heeft geleverd. Ook coach Robert Maaskant en Stan Valckx wil ik nog even apart benoemen.”
“Ik voel me erg gelukkig. Normaal gesproken ben ik niet een prater, maar laat ik het liever op het veld zien. Ik hoop dat ik die mogelijkheid snel krijg. Vlak voordat deze persconferentie begon, heb ik gehoord dat ik morgen ook speelgerechtigd ben en dat is dus nog meer goed nieuws voor mijzelf en voor de club.”
“Over FC Groningen heb ik goede dingen gehoord van Tim Matavz. Er was geen moment van twijfel of ik voor FC Groningen zou willen spelen. Na het misverstand tussen de clubs hebben de mensen hier me laten blijken dat ze me echt graag willen hebben. Nu het rond is, ik zeg het nog maar eens, ben ik heel erg gelukkig.”
“We hebben een vrij jong team en ik hoop met mijn ervaring van het WK-voetbal in 2010 en twee kampioenschappen bij verschillende clubs de jongere spelers verder te kunnen helpen op de weg om topspelers et worden. En ik hoop bij te dragen aan groot succes voor FC Groningen.”
In antwoord op de vraag waarom hij wilde vertrekken bij Wisla Krakow: “Het was geen geheim dat ik na drie jaar klaar ben om een ander avontuur te maken. Mijn wens was om te spelen in Nederland. Ik heb goede dingen over de competitie gehoord. De manier van spelen sluit aan bij mijn mogelijkheden. Ik hoop erin te slagen dit te kunnen laten zien.”
Technisch manager Henk Veldmate over de kwaliteiten van de nieuwe aanwinst: “In de voorbereiding en in de eerste wedstrijden van dit seizoen is gebleken dat sommige spelers meer tijd nodig hebben het niveau van de Eredivisie te halen en zich daaraan aan te passen. Wij hebben dan ook gemeend nog een ervaren speler te moeten halen.”
“Andraz is een speler die we kennen van zijn wedstrijden bij het nationale team van Slovenië. Ook heeft hij ruim een seizoen onder trainer Robert Maaskant getraind. Hij wist ons ook te tippen dat Kirm na drie jaar in Polen een andere competitie wilde opzoeken.”
“Hij kan op beide zijkanten uit de voeten en komt het beste toch zijn recht aan de linkerkant. Hij is tweebenig, maar oorspronkelijk rechts. Hij is de man van de assist, maar kan ook zelf doelpunten maken. Het is een echte teamspeler die het beste uit zichzelf en het team wil halen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus