string(9) "claudebot"

Kappelhof: ‘Geweldige uitdaging om me te ontwikkelen’.

Vrijdag 29 januari 2016 om 16:07

Johan Kappelhof heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen gespeeld. De 25-jarige verdediger vertrekt naar Chicago Fire in de Amerikaanse Major League Soccer. Kappelhof voetbalde exact 150 duels voor de Trots van het Noorden in de 4,5 seizoenen, die hij in Euroborg actief was. “Ik ben erg benieuwd naar de sportcultuur daar.”

FC Groningen en Chicago Fire hebben een overeenkomst en Kappelhof vertrekt binnenkort naar Chicago om ook persoonlijk tot een akkoord te komen met de Amerikaanse club. Zodra de verdediger door zijn nieuwe club medisch is goedgekeurd en het contract is getekend, kan de transfer definitief doorgang vinden. Het nieuws is vrijdagmiddag vers binnen bij de spelersgroep, die de Amsterdammer stuk voor stuk feliciteren.
Momentje
“Nooit meer samen?” vraagt Lorenzo Burnet. “Wow, dit is wel een momentje hoor!” Samen met Burnet kwam Kappelhof bijna vijf jaar geleden van Ajax naar Groningen. In Amsterdam speelden de twee ook al jaren met elkaar in een elftal. Ze kennen elkaar dus door en door. De felicitaties worden hartelijk in ontvangst genomen in de catacomben van het Corpus Huys.
“Ik heb hier een geweldige tijd gehad, ben als voetballer en als mens gegroeid en heb veel vriendschappen overgehouden,” vertelt Kappelhof aan de vooravond van zijn nieuwe avontuur. “FC Groningen gaf me een kans in de Eredivisie en de eerste twee seizoenen stonden in het teken van ervaring opdoen en volwassen worden. Vanaf het derde seizoen heb ik hier mooie successen behaald met als absoluut hoogtepunt natuurlijk de bekerwinst. Ik kijk terug op een mooie periode in Groningen.”
Verrassend
De overstap naar Chicago Fire is verrassend te noemen, erkent ook Kappelhof. “Ik had zelf ook niet zo snel aan deze stap gedacht, maar soms komt er iets op je pad en ga je er over nadenken. Ik denk dat ik klaar ben voor de volgende stap, wilde die eigenlijk de komende zomer maken, maar nu gebeurt het in de winter.”
Kappelhof ging niet over één nacht ijs met zijn beslissing. “Ik heb lang getwijfeld, er met mijn familie over gehad en zij namen mijn twijfels weg. Het is toch ver weg en belangrijk dat zij er ook achter staan. Mijn gezin verhuist met me mee. De club gaf aan me echt graag te willen hebben. Ze hebben me bekeken, waren echt geïnteresseerd en gaven me een warm gevoel.”
Nieuw team
Chicago Fire eindigde vorig seizoen onderaan in de Major League Soccer, maar volgens Kappelhof heeft de club veel ambities. “Ze zijn bezig een nieuw team te bouwen, met een nieuwe coach. Ik ben erg benieuwd naar de sportcultuur daar en het voetbal wordt er steeds beter. Verschillende grote spelers kiezen voor Amerika en de sport zit echt in de groei. Het is een geweldige uitdaging om me als sporter, maar ook als mens te ontwikkelen.”
De competitie in Amerika start begin maart en Chicago Fire neemt het in de eerste speelronde op tegen New York City, de ploeg van trainer Patrick Vieira en sterspelers Andrea Pirlo, Frank Lampard en David Villa. “Chicago Fire is net begonnen met voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben fit en kan zo aansluiten, al zal ik wel anderhalf seizoen achter elkaar moeten gaan spelen. Dat is pittig, maar het is mooi dat ik er vanaf het begin van het seizoen bij kan zijn. Ik ben heel blij met deze stap.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus