Jong FC Groningen na zege in slotfase dagje in de wachtkamer.

Maandag 02 mei 2016 om 21:05

Maandagavond heeft Jong FC Groningen voor 722 toeschouwers in Euroborg met 4-1 gewonnen van Jong Brabant United. De score liep in de slotfase nog op tot 4-1 voor de thuisclub, die nu moet afwachten of de resultaten van dinsdagavond gunstig uitpakken.

In Euroborg was de opdracht voor de ploeg van trainer Alfons Arts duidelijk: winnen om de kansen op het bereiken van de Tweede Divisie op eigen kracht in eigen hand te houden. Na de moeizame zege van afgelopen week tegen Achilles 1929 verliep de eerste helft tegen Brabant United ook redelijk stroef. Gijs Jasper kreeg de beste kans namens de thuisclub, waarna verdediger Sven Verlaan de beste mogelijkheid namens de gasten liet noteren.
In de tweede helft zette FC Groningen een flink tandje bij en regen de kansen zich aaneen. Bryan Linssen twee mogelijkheden en ook Gijs Jasper was dichtbij de openingstreffer. Na twintig minuten spelen was het invaller Pier Veldman die op aangeven van Linssen de 1-0 binnen schoof. Vijf minuten later was de score echter alweer in evenwicht, toen aanvoerder Anass Najah een strafschop benutte: 1-1.
Inmiddels van Mimoun Mahi naast Linssen en Desevio Payne de derde speler van de eerste selectie die in de ploeg stond. Hij kreeg in de 72ste minuut een aardige kans en acht minuten later zelfs de uitgelezen kans zijn ploeg op voorsprong te brengen. Mahi zag zijn inzet van elf meter echter gekeerd door doelman Bradly van der Meer en zo bleef het spannend. Mahi tekende in de 82ste minuut vervolgens zelf toch voor de 2-1. Dit na voorbereidend werk voor zichzelf.
In de drie minuten extra tijd verdubbelde Jong Groningen nog de productie. Henk Bos maakte uit een snelle tegenaanval de 3-1. Nadat Dwayne Green met zijn tweede gele kaart moest inrukken, bepaalde Bryan Linssen met een rake vrije trap de eindstand op 4-1. Scheidsrechter Erwin Blank liet niet meer aftrappen en zo kon Groningen drie punten bijschrijven.
Dinsdagavond 3 mei zal Jong Groningen het scoreverloop bij Jong Almere City-Jong Sparta Rotterdam en Jong Volendam-Jong Twente met meer dan gemiddelde interesse volgen. Een zege van Almere City OF Volendam betekent dat Jong FC Groningen komend seizoen in de Tweede Divisie gaat spelen. Indien deze beide ploegen niet winnen, is de uitwedstrijd van komende maandag bij Jong Vitesse nog van (groot) belang. Jong FC Groningen moet Jong Sparta onder zich houden op de ranglijst OF Jong Twente tenminste twee plekken onder zich houden.
Van der Lei; Payne, Veendorp, Bakker, Baas; De Vos (46’ Veldman), Bos, Hrustic; Oldenburger, Jasper, Linssen.
Rest bank: Gies, Amakodo, Jim de Leeuw, Stenekes.
Scores: 65’ Veldman 1-0, 70’ Najah (strafschop) 1-1, 82’ Mahi 2-1, 91’ Bos 3-1, 93’ Linssen 4-1.
Bijzonderheid: 80’ Strafschop Mahi gestopt.