string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Johansson op weg naar Beerschot.

Zondag 06 januari 2013 om 17:23

Emil Johansson komt mogelijk tijdens de tweede competitiehelft uit voor Beerschot AC. De Belgische club wil de 26-jarige Zweedse linkervleugelspeler voor de rest van het seizoen huren van FC Groningen en heeft tevens een optie tot koop bedongen. De twee clubs hebben hierover reeds overeenstemming bereikt.

Johansson voegt zich zo snel mogelijk bij de selectie van Beerschot, die momenteel een trainingskamp heeft opgeslagen in het Turkse Belek, om zich een beeld te vormen van de Belgische club en om goed te kunnen beoordelen of dit de juiste stap voor hem is. Johansson verblijft momenteel nog in Zweden. De linksback/linkermiddenvelder was onvoldoende hersteld en niet fit genoeg om aan te sluiten bij het trainingskamp van FC Groningen in het Spaanse Oliva.
Oriënteren
Johansson kreeg daarbij bovendien de kans zich te oriënteren op een eventuele nieuwe club. IFK Göteborg toonde lang interesse, maar haakte uiteindelijk af. Beerschot is nu voor Johansson een reële mogelijkheid. De Zweed heeft in Euroborg nog een contract tot komende zomer, met daarin een optie aan Groningse zijde.
Johansson kwam in de zomer van 2011 van het Noorse Molde FK over naar FC Groningen. Mede door ongelukkige en slepende blessures kwam de Zweed maar tot acht officiële wedstrijden in het groen-witte shirt. Johansson zou al de zesde aanwinst van Beerschot in deze transferperiode kunnen worden.
Versterkingen
Eerder versterkte de Antwerpse club zich reeds met Benito Raman, Thibaut Van Acker, Kennedy Nwanganga, Maël Lépicier én met de Nederlander Joey Suk van Go Ahead Eagles. Eind november brak Beerschot met de Nederlandse trainer Adri Koster. De club wordt nu getraind door de Belg Wim De Corte.

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard