string(9) "claudebot"

Jeugdig duo Rijsdijk en Post tekent bij FC Groningen.

Woensdag 20 mei 2009 om 15:10

FC Groningen heeft voor het seizoen 2009/2010 twee jeugdige talenten vastgelegd. Jeffrey Rijsdijk (21) en Danny Post (20) komen over van respectievelijk Sparta Rotterdam en HFC Haarlem. Beide spelers tekenen in Euroborg een tweejarige verbintenis, waarbij Rijsdijk nog een optie heeft voor een extra seizoen.

De twee aanwinsten zijn middenvelders, die op meerdere posities in deze linie inzetbaar zijn. Post kwam dit seizoen tot veertien officiële wedstrijden in het eerste team van HFC Haarlem, dat uitkomt in de Jupiler League. Rijsdijk speelde afgelopen seizoen zijn wedstrijden bij Jong Sparta en maakte aan het einde van de competitie zijn debuut in de Eredivisie in de Rotterdamse hoofdmacht.

Rijsdijk en Post zullen bij de start van het nieuwe seizoen tijdens de voorbereiding meetrainen met de eerste selectie van trainer Ron Jans. In het verloop van de voorbereidingsperiode zullen de prestaties van beide spelers worden geëvalueerd en zal de technische staf beoordelen bij welk team zij daarna zullen aansluiten. Henk Veldmate, manager technische zaken bij FC Groningen, is benieuwd naar de ontwikkeling van beide spelers. “Wij denken dat het twee talentvolle jeugdige spelers zijn, die bij een goede ontwikkeling een vaste waarde zouden kunnen worden binnen de eerste selectie.”

Daarvoor geeft FC Groningen het duo echter tijd. “Wij willen ze bij de start van het nieuwe seizoen de kans geven om te laten zien wat ze kunnen”, licht Veldmate toe. “Dat doen we wel vaker met jonge jongens. Rijsdijk en Post zijn beide dynamische middenvelders met loopvermogen en diepgang in hun spel, waarbij Rijsdijk aanvallender is ingesteld dan Post. Wij hebben hen bewust aangetrokken omdat we zoek waren naar jonge talentvolle Nederlandse jongens. We hebben er vertrouwen in dat zij een toegevoegde aanvulling kunnen vormen binnen ons spelersbestand.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus