string(9) "claudebot"

Jeltema: ‘Zorgvuldig kijken naar de opties’.

Woensdag 22 juli 2015 om 13:16

Met het vertrek van Tjaronn Chery naar Queens Park Rangers in Engeland en Género Zeefuik naar het Turkse Balikesirspor, zag FC Groningen deze week twee contractspelers vertrekken. Manager technische zaken Peter Jeltema laat weten dat de bekerwinnaar de tijd neemt om zorgvuldig alle opties te bekijken.

Chery tekende maandagavond in Londen een driejarige verbintenis met Queens Park Rangers. Género Zeefuik zette gisteren (dinsdag – red.) aan het einde van de middag zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de Turkse club Balikesirspor. FC Groningen heeft al in een vroegtijdig stadium laten weten dat er eerst spelers dienden te vertrekken, voordat aan inkomende transfers gedacht kon worden.
Voorschot
Niettemin presenteerde de Trots van het Noorden op de laatste dag van de maand juni twee aanwinsten: Bryan Linssen en Abel Tamata. “En met name met het aantrekken van Linssen hebben we een voorschot genomen op een aanstaand vertrek van spelers”, licht Jeltema toe. “Daarom gaan we nu na het vertrek van Chery en Zeefuik in alle rust zorgvuldig naar de mogelijke opties kijken. Het valt daarom niet te verwachten dat we snel al weer een nieuwe speler zullen presenteren.”
Jeltema benadrukt dat ook in de winterstop van afgelopen seizoen met het aantrekken van Albert Rusnak en Simon Tibbling reeds een kwaliteitsinjectie aan de selectie is gegeven. “Maar mochten er zich nu interessante opties aandienen, dan hebben we daarvoor nog de benodigde financiële middelen.”
Juiste keuzes
Jeltema wijst op het belang van de juiste keuzes, die FC Groningen dient te maken. “We hebben ambities, maar dienen tegelijkertijd nog altijd zeer zorgvuldig met onze centen om te gaan. We kunnen het geld maar één keer uitgeven. Daarvoor nemen we liever een maand langer de tijd, dan een dag te vroeg. Versterkingen dienen échte versterkingen te zijn en dit betekent dat ze een meerwaarde voor de huidige selectie moeten hebben.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus