string(9) "claudebot"

Jeltema: ‘Kieftenbeld meer dan gewaardeerde aanvoerder’.

Maandag 27 juli 2015 om 10:32

Maikel Kieftenbeld vertrekt bij FC Groningen. De 25-jarige aanvoerder van de bekerwinnaar maakt de overstap naar Birmingham City FC. De Engelse club, uitkomend in The Sky Bet Championship, betaalt de gelimiteerde transfersom die vorig jaar was overeengekomen bij de contractverlenging van Kieftenbeld.

Kieftenbeld kwam tot 171 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden. Hij maakte daarin vier doelpunten. Vorig jaar verlengde de captain zijn aflopende verbintenis in Groningen met twee jaar. Daarin was wel een clausule met een gelimiteerde transfersom opgenomen. Birmingham City bleek bereid deze transfersom op tafel te leggen. Kieftenbeld kwam de afgelopen dagen ook persoonlijk tot een akkoord met de Engelse club.
Essent Speler van het Jaar
Kieftenbeld maakte in de zomer van 2010 de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Groningen. Aanvankelijk speelde hij rechtsback in Euroborg, maar de laatste jaren vond Kieftenbeld centraal op het middenveld een plek in het elftal. Supporters riepen hem in het seizoen 2011/2012 uit tot Essent Speler van het Jaar. Kieftenbeld haalde als aanvoerder van het team de afgelopen twee seizoenen Europees voetbal met zijn ploeg, met als hoogtepunt de KNVB bekerwinst in mei van dit jaar.
Manager technische zaken Peter Jeltema gunt Kieftenbeld zijn droomtransfer, maar noemt het vertrek van de aanvoerder ook een onaangename verrassing. “Maikel heeft met zijn ontwikkeling en ervaring de afgelopen jaren een steeds prominentere rol gekregen binnen FC Groningen en was de afgelopen twee seizoenen als aanvoerder een zeer wezenlijk onderdeel van de sportieve successen van de club. Maikel was echter meer dan alleen een zeer gewaardeerde aanvoerder.”
Belangrijke rol
Ook buiten het veld had Kieftenbeld een belangrijke rol bij de club, zo laat Jeltema weten. “Hij nam het voortouw in de onderlinge binding van de spelersgroep én spande zich geheel belangeloos en vrijblijvend in voor tal van activiteiten binnen en buiten de club. Vooral ook op maatschappelijk vlak. Zijn nominatie voor de titel ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015’ is meer dan logisch en terecht.”
Jeltema had het vertrek van Kieftenbeld niet direct zien aankomen. “We hebben sinds afgelopen weekeinde de voorbereiding erop zitten, staan aan de vooravond van de strijd om de Johan Cruijff Schaal en over twee weken begint de competitie. In die fase wil je zeker niet je aanvoerder verliezen. Aan de andere kant weet je dat het zo werkt en het transferwindow is nog tot 1 september geopend. Dat biedt ons dus op onze beurt nog mogelijkheden om ons weer te versterken.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar