string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ivens: ‘Helaas ervaringsdeskundige op dit gebied’.

Maandag 23 januari 2012 om 17:49

Jonas Ivens heeft in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) zondagmiddag in Euroborg een lichte hersenschudding opgelopen. De Belgische verdediger kreeg na ruim een half uur spelen een bal keihard tegen het hoofd. Ivens moet de komende dagen thuis rust houden.

Ivens ging, nadat hij de bal vol in het gezicht had gekregen, nog even door. Maar nadat de bal buiten de lijnen was beland, zakte de verdediger alsnog naar de grond. Zowel verzorger Henk Hagenauw als clubarts Frank Baarveld moesten al snel constateren dat Ivens niet verder kon spelen. Ondersteund door beide medici strompelde de ongelukkige Belg naar de kant. “Vanaf het moment dat ik de bal tegen mijn gezicht kreeg en het moment dat ik in de kleedkamer was, kan ik me niets meer herinneren. Ik ben zo’n vijf minuten van de film kwijt”, laat Ivens in een reactie weten.
Knallende hoofdpijn
De Belg is thuis en moet het gesprek vanzelfsprekend kort houden. “De misselijkheid is inmiddels verdwenen, maar ik heb knallende hoofdpijn en lig op de bank. De komende dagen moet ik rust houden en dan kijken we vanaf woensdag weer verder. Als ik te snel weer wat ga doen, bestaat de kans dat ik langer hoofdpijn ga houden dan wenselijk is. Oppassen dus dat ik niet te vroeg weer ga beginnen.”
Velen hebben respect voor het feit dat Ivens niet wegdook voor de bal, maar die vol tegen zijn gezicht liet aankomen. “Anders was het een doelkans geworden”, toont de Belg zijn opofferingsgezindheid voor de ploeg en professionalisme. “Voor mij was er geen keuze. Ik moest die bal tegenhouden. Ik heb er achteraf ook geen spijt van, ik zou het volgende keer opnieuw zo doen.”
Eerder
Opmerkelijk genoeg is het niet de eerste keer dat Ivens door een hersenschudding is uitgeschakeld. “Nee, het is me al vier, vijf keer eerder overkomen. Na een persoonlijk duel, bij een elleboogstoot en ook bij het tegenhouden van een hard schot. Helaas kan ik stellen dat ik een ervaringsdeskundige ben op dit gebied”, besluit de onfortuinlijke Belg met een zuinig lachje.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’