string(9) "claudebot"

Intenties FC niet beloond in uitzwaaiduel.

Woensdag 02 mei 2012 om 22:52

FC Groningen heeft woensdagavond in de laatste competitiethuiswedstrijd niet kunnen winnen van NAC Breda. Een minuut voor de afloop van de wedstrijd scoorde Dusan Tadic nog wel uit een vrije trap de 1-1. Daarmee behield Groningen de dertiende plek. Komende zondag is AZ in Alkmaar de laatste tegenstander van het seizoen.

In Euroborg was het woensdagavond een wedstrijd om de matige tweede seizoenshelft toch nog goed af te sluiten. Met Tom Hiariej in de basis en Matias Jones vanaf de bank begon FC Groningen aan die opdracht in de 33ste speelronde. Een galavoorstelling werd het echter niet. En ergens was dat maar goed ook. Waar de vier voorgaande duels in een teleurstelling eindigden, zou het ook pijnlijk zijn als het in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen opeens wel weer zo vloeiend liep als voor de winterstop zo vaak in Euroborg.
Het werd dus een wedstrijd die tekenend was voor de fase waarin FC Groningen sinds de thuiszege op PSV al tien wedstrijden verzeild was geraakt. Een ploeg die met een positieve wedstrijdinstelling aan de aftrap staat, overwicht heeft, de bal vlot laat rondgaan, gevaarlijk wordt voor het doel. Maar op miraculeuze wijze maximaal één goal scoort en tegentreffers incasseert op de meest ongelukkige momenten.
En zo was het ook in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Na een kwartier spelen betekende een voorzet van Alex Schalk en de eerste doelpoging van Kees Luijckx de 0-1. Twee minuten later raakte Nicklas Pedersen met een vrije trap de paal en even later werd Leandro Bacuna in de zestiende meter onderuit gekegeld terwijl hij op doel wilde schieten. Arbiter Nijhuis zag er geen strafschop in.
Daarna was het NAC Breda dat een dot van een kans kreeg, maar Schalk raakte via de handen van Luciano da Silva de lat. De Braziliaan redde daarmee de wedstrijd voor zijn team, want een marge van twee was onoverbrugbaar geworden. Samen met zijn teamgenoten richtte hij zich op en ging Groningen vol op jacht naar de gelijkmaker. Een treffer van David Texeira werd afgekeurd wegens een overtreding van Pedersen die  daaraan vooraf ging.
Binnen tien seconden na de pauze leverde Texeira de bal in bij Dusan Tadic die keihard en geplaatst binnen wilde schieten, maar de lat raakte. Daarna brak een fase aan waarin het tot dan toe vrij matte publiek zich begon te roeren en de ploeg zich daardoor gesteund nog meer ging knokken en doorjagen. Een schot van Pedersen, een kopbal van Tadic en gele kaarten voor Johan Kappelhof en Tim Sparv waren de wapenfeiten uit die fase.
In de absolute slotfase van de wedstrijd en dus het seizoen in Euroborg kreeg Dusan Tadic nog één ‘ultieme’ vrije trap te nemen. Deze keer was de pech weggelegd voor de uitploeg en knalde de bal via de binnenkant van de rechterpaal achter Ten Rouwelaar in het Bredase doel: 1-1. De minuten daarna werd het nog even spannend, maar kon FC Groningen de punten uiteindelijk over de streep trekken.
Daarmee was het einde van het seizoen in Euroborg toch nog een doelpunt vóór. Voor FC Groningen is het te hopen dat het bovendien de laatste treffer was van Dusan Tadic in Euroborg. De Serviër speelt volgend jaar immers voor FC Twente. Na afloop van het duel liep de ploeg nog een ereronde langs alle tribunes en ging Kees Kwakman tenslotte nog in gesprek met de fans op de Z-side. Na zes keer een geweldige climax met play-offs is het zevende seizoen in Euroborg niet op een succes uitgelopen. Volgend seizoen zal het ongetwijfeld weer beter gaan!

Opstelling FC Groningen
Luciano; Bacuna, Kappelhof, Sparv, Burnet; Kieftenbeld, Hiariej (78’ Jones); Andersson, Pedersen (64’ Suk), Tadic; Texeira.
Rest bank: Van Loo, Ivens, Keurntjes, Bos, Luis Pedro.
Opstelling NAC Breda
Ten Rouwelaar, Koenders, Luijckx, Botteghin, El-Akchaoui, Buijs, Sarpong (77’ Gudelj), Schilder, Lurling, Schalk (86’ Bonevacia), Boukhari (55’ Bayram).
Rest bank: Van Fessem, Janse, Seuntjens, Seedorf.
Toeschouwers: 21.889
Scores: 15’ Luijckx (Schalk) 0-1; 89’ Tadic (vrije trap) 1-1
Scheidsrechter: Nijhuis
Officials: De Vries, Lapar, Honig
Gele kaarten: 47’ Boukhari, 73’ Kappelhof, 77’ Sparv, 92’ Kieftenbeld

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus