string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Holla en Garcia vraagtekens tegen Genemuiden.

Woensdag 22 december 2010 om 13:55

Het is nog de vraag of Danny Holla donderdagavond kan meespelen in de bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden. De middenvelder kampt sinds de wedstrijd tegen Excelsior met een enkelblessure. Ook de inzetbaarheid van Gonzalo Garcia is nog twijfelachtig. Hij heeft eveneens last van de enkel.

Pieter Huistra heeft morgenavond hoe dan ook niet de beschikking over Nicklas Pedersen (voet), Koen van de Laak (knie) en Tim Sparv (schorsing). Op de wedstrijddag wordt de inzetbaarheid van Danny Holla en Gonzalo Garcia bekeken.
Huistra over het duel: “Het is voor ons een belangrijke wedstrijd. Het is de afgelopen week een beetje behelpen geweest met de trainingen. De focus ligt voor ons volledig op het bereiken van de volgende ronde. We zullen extra geconcentreerd moeten zijn. We willen goed spelen en de wedstrijd winnen. Het is belangrijk een ronde door te komen.”
De resultaten op kunstgras waren voor FC Groningen dit seizoen wisselend. “We hebben goede en minder goede wedstrijden gespeeld op kunstgras. We spelen het beste als we durven te voetballen en blijven combineren. Als we de lange bal hanteren, moeten we de bal voorin vasthouden. De afwisseling tussen die twee manieren van spelen heeft consequenties voor het team. Er is dan meer strijd nodig voor het winnen van ‘de tweede bal’.”
FC Groningen speelt donderdagavond in de achtste finales van de KNVB-beker tegen SC Genemuiden. Het duel begint om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard