string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hele groep op het trainingsveld.

Vrijdag 20 januari 2012 om 15:17

Vanmorgen stonden in de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van 2012 alle selectiespelers van FC Groningen op het veld. Dat was voor het eerst dit seizoen. Thomas Enevoldsen en Emil Johansson zijn zondagmiddag nog niet inzetbaar.

Nu Koen van de Laak is gerevalideerd en inmiddels in oefenduels zijn rentree maakte, heeft de groep voor het eerst dit seizoen helemaal compleet op het veld gestaan. Trainer Pieter Huistra heeft dus een luxe-probleem in het samenstellen van zijn selectie voor aanstaande zondag: “Behalve Enevoldsen en Johansson komt iedereen in aanmerking. Al moeten we ervoor waken dat er teveel spelers op de bank zitten die nog geen volledige wedstrijd kunnen spelen. In een wedstrijd kan immers al vroeg een wijziging noodzakelijk worden.”
Niveau hoger
Hoe de samenstelling van de selectie er exact uit zal zien, zal pas zaterdag na de laatste training duidelijk worden. “In de afgelopen maand is de ploeg door de feestdagen wat adrenaline kwijtgeraakt. Nu de eerste officiële wedstrijd eraan zit te komen, merk je dat die spanning mooi opbouwt richting zondag. Doordat alle spelers weer fit zijn, wordt het niveau op de training ook hoger. De eerste wedstrijd is het belangrijk goed te starten. Die druk leggen we onszelf ook wel op.”
Over de tegenstander: “Heracles is een pittige tegenstander. We zullen ons eigen spel goed moeten uitvoeren en vooral scherp en agressief er bovenop zitten. We hebben ons goed kunnen voorbereiden door de lange aanlooptijd en tactisch hebben we alles op orde tegen hun bewegelijke en weinig plaatsgebonden voorhoede. We zijn klaar voor en gaan voor de overwinning, zoals altijd.”
Bijgetekend
Zijn collega’s Erwin van de Looi en Dick Lukkien verlengden afgelopen week hun contract. Zelf verlengde Huistra zijn contact eerder al met één seizoen. “Ik ben daar tevreden over. We werken nu anderhalf jaar met elkaar en dit betekent dat we ook voor de komende anderhalf jaar in ieder geval weer duidelijkheid hebben en met een vast team bezig kunnen.”
Het verhuren van Danny Holla betekent dat er een mogelijkheid bestaat dat er nog een speler bij FC Groningen komt in het komende halfjaar. “We kijken niet direct naar een middenvelder, maar naar een back of een buitenspeler. Op dit moment is er echter nog niets concreet. Persoonlijk is mijn hoop dat we de hele groep de rest van dit seizoen bij elkaar kunnen houden.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard