string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Grootschalige calamiteitenoefening in Euroborg.

Dinsdag 10 november 2009 om 14:44

In de 255ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo, meldt hij een grootschalige oefening in Euroborg, een clinic bij Asser Boys en het 25-jarig jubileum van onze medewerkster Roelie Grit.

“We hebben afgelopen vrijdag een prima wedstrijd gespeeld met een klinkend resultaat. De 4-1 winst op Heracles Almelo was overtuigend en we zijn enorm blij met de drie punten. De sfeer in het stadion was wederom uitstekend. Vanwege de internationale voetbalkalender is er komend weekend geen voetbal in de Eredivisie. Namens FC Groningen zijn diverse internationals de komende dagen onderweg en de rest van de selectie heeft vanaf donderdagmiddag tot maandagmiddag vrijaf. Daarna zal de groep zich gaan richten op de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.”

Actie
“Rond de wedstrijd tegen Heracles Almelo hadden we de actie ‘Geef kleur aan Euroborg’, waarbij met één miljoen groene lichtstralen de voorzijde van Euroborg groen werd gekleurd. De reacties op deze unieke actie waren positief. Niet alleen de binnenzijde van het stadion was nu een Groene Kathedraal, ook de voorkant van Euroborg kreeg die uitstraling. Vandaag (dinsdag – red.) bedanken wij de partners die deze stunt mede mogelijk hebben gemaakt met een pagina grote advertentie in het Algemeen Dagblad. We hopen dat het initiatief een vervolg krijgt.”

Promotiedagen
“Vorige week is de voltallige commerciële afdeling en de directie twee dagen lang aanwezig geweest bij de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord Nederland in Martiniplaza. Het waren voor de club en de partners, die deel uitmaakten van het FC Groningen-plein, succesvolle dagen. We hebben nieuwe contracten weten af te sluiten en tevens het contact met onze bestaande relaties aan kunnen halen.”

“Waar de beurs ook bijzonder nuttig voor is geweest, was de mogelijkheid om het bedrijfsleven te polsen voor een trip naar China. Zoals vorige week aangekondigd zijn wij voornemens om op uitnodiging van het gemeentebestuur van Tianjin, zusterstad van Groningen, aan het eind van dit seizoen naar dit enorme land te gaan om daar onder meer twee wedstrijden te spelen. Momenteel wordt gekeken naar de samenstelling van het reisgezelschap, waarbij voor de noordelijke overheden en het bedrijfsleven de mogelijkheid bestaat voor een wederzijdse marktoriëntatie.”

Organisatiebureau FC Groningen
“Tijdens de beurs is ons helder geworden dat er onder het bedrijfsleven grote belangstelling bestaat. Deze reis wordt voorbereid door Organisatiebureau FC Groningen en het bezoek aan China zou bij voldoende belangstelling moeten plaatsvinden van 18 tot en met 26 mei 2010. Ons bereikt de vraag of deze trip in dat geval FC Groningen geld gaat kosten. Het antwoord hierop luidt volmondig: nee! Zakelijk gezien kan deze reis zelfs bijzonder interessant en lucratief voor ons zijn.”

“Vanavond (dinsdag – red.) speelt FC Groningen A1 een oefenwedstrijd tegen RWE Eemsmond. Het duel wordt in Warffum gespeeld en begint om 19.00 uur.”

Calamiteitenoefening
“Vanavond vindt ook een grootscheepse calamiteitenoefening plaats in en rond Euroborg. Brandweer, politie, geneeskundige diensten en de gemeente Groningen beoefenen samen met de veiligheidsfunctionarissen van FC Groningen de bestrijding van een ernstig incident in het stadion. Aan de oefening doen vele tientallen hulpverleners mee. Om het scenario zo realistisch mogelijk vorm te geven, worden ruim duizend figuranten ingezet. De oefening start rond 18.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. In de afgelopen jaren is door de hulpdiensten meerdere malen in de Euroborg geoefend.”

“Morgenmiddag (woensdag – red.) is er in Euroborg een clublunch voor de  leden van de Hattrick’s Club. Hieraan zullen twintig bedrijven deelnemen. Morgen aan het einde van de middag is er een clinic bij Asser Boys. Vanaf 17.30 uur zullen Michael Jansen, Gonzalo Garcia en Goran Lovre de jeugd een sportieve en leuke middag bezorgen. Morgenavond geeft ondergetekende een lezing voor de businessclub van ASV Dronten. ”

Heugelijke dag
“Morgen (woensdag – red.) is een heugelijke dag. Dan is Roelie Grit namelijk precies 25 jaar in dienst van FC Groningen. Roelie is het gezicht van de receptie van de club en heel veel seizoenkaarthouders kennen haar persoonlijk en omgekeerd. Vaak horen wij de uitspraak ‘Ik ga naar Roelie’, en daarmee wordt bedoeld dat mensen naar de supportersbalie in Euroborg gaan. Wij zullen op gepaste wijze stilstaan bij deze bijzondere mijlpaal en Roelie in het zonnetje zetten. Om die reden zal de supportersbalie vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur gesloten zijn.”

In Assen
“Tot slot wijzen wij alvast op de wedstrijd van Jong FC Groningen op maandag 14 december tegen Jong Ajax. Dit competitieduel wordt gespeeld in het stadion van Achilles 1894 in Assen. De wedstrijd op Sportpark Marsdijk begint om half zeven. We hebben dit verzoek gekregen in verband met het 115-jarige bestaan van Achilles 1894 en wij vinden het mooi dat een dergelijke wedstrijd in ons verzorgingsgebied, waartoe ook Assen behoort, kan worden gespeeld. Wij zijn bekend met de accommodatie en faciliteiten, want afgelopen zomer werd ook Eurovoetbal gedeeltelijk bij Achilles afgewerkt en dat was louter positief te noemen.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’