string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gewenste hervatting van competitie.

Zondag 22 januari 2012 om 16:35

FC Groningen heeft zondagmiddag in eigen huis met 2-1 gewonnen van Heracles Almelo. De mannen van trainer Pieter Huistra stonden in de pauze nog met 1-0 achter. Door treffers van David Texeira en Virgil van Dijk pakte de FC drie punten en werd het gat naar de vijfde plek in de Eredivisie verkleind van vijf naar twee punten.

Tijdens de winterstop werd flink de bezem gehaald door de blessurelijst. De vrijdag voorafgaand aan het duel met Heracles Almelo stonden zelfs alle spelers van de eerste selectie op het veld. Thomas Enevoldsen en Emil Johansson waren echter nog niet fit genoeg voor de wedstrijdselectie. Kees Kwakman, Koen van de Laak, Suk Hyun-Jun en Jonas Ivens waren wel weer van de partij.
Door ziekte van Tom Hiariej startte Ivens zelfs in de basis tegen Heracles. Ook Brian van Loo ontbrak wegens ziekte, zodat derde doelman Renze Fij zijn debuut bij de eerste selectie kon maken. Naast Jonas Ivens in plaats van Hiariej was er nog een wijziging in de opstelling ten opzichte van de vorige thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in december van het vorige jaar. De aan VVV-Venlo verhuurde Danny Holla werd vervangen door Nicklas Pedersen die daarmee zijn derde basisoptreden van het seizoen maakte.
In Euroborg speelde zich een zeer vermakelijke wedstrijd af, waarin FC Groningen binnen drie minuten al op voorsprong had kunnen komen als Petter Andersson de bal beter had geraakt. Daarna namen de gasten het heft in handen en benutte Glynor Plet de derde kans die hij kreeg: 0-1. Daarna ging het spel over en weer en kregen beide ploegen talrijke kansen. David Texeira, Samuel Armenteros en Dusan Tadic wisten het doel niet te vinden. Met nog een kwartiertje te spelen kreeg de ongelukkige Ivens een bal vol in het gezicht en moest hij noodgedwongen worden afgelost door Kees Kwakman.
In de laatste fase kreeg FC Groningen al wat meer grip op de wedstrijd en hadden Texeira en Tadic nog schotmogelijkheden. Meteen na de pauze drukte de thuisploeg door. In tegenstelling tot vele wedstrijden voor de winterstop had de FC nu het beste voor het tweede bedrijf in petto. Binnen drie minuten gaf Dusan Tadic zijn zevende beslissende voorzet van het seizoen en kopte David Texeira zijn achtste treffer van het seizoen tegen de touwen: 1-1.
FC Groningen hield het betere van het spel en wist het gevaar van Heracles Almelo vrijwel volledig te neutraliseren. In de 61ste minuut van de wedstrijd kwam de volgende treffer tot stand uit een vrije trap. Petter Andersson gaf voor en Virgil van Dijk werkte vervolgens de 2-1 tegen de touwen. Tien minuten later werd aanvoerder Petter Andersson afgelost door Leandro Bacuna. Na Virgil van Dijk en invaller Kwakman ging Bacuna op de bon bij arbiter Pol van Boekel. Het tekende de felheid waarmee de FC met name na de pauze in het strijdperk trad.
Heracles Almelo bracht in het laatste kwartier nog twee invallers: Everton en Van Mieghem, maar het mocht de ploeg van trainer Peter Bosz niet meer baten. De moegestreden Nicklas Pedersen kreeg vlak voor tijd nog een applauswissel en enkele minuten later mocht Groningen de drie punten bijschrijven. Door het verlies van Feyenoord en Vitesse is het gat met de nieuwe nummer 5, Heerenveen, nu twee punten. FC Groningen blijft achtste en gaat volgende week op bezoek bij nummer 3, FC Twente.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Ivens (35’ Kwakman), Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Andersson (71’ Bacuna), Pedersen (89’ Keurntjes), Tadic; Texeira.
Rest bank: Fij, Jones, Van de Laak, Suk.
Opstelling Heracles Almelo
Pasveer; Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Vejinovic (78’ Van Mieghem), Plet (78’ Everton), Armenteros.
Rest bank: Telgenkamp, Bruns, Douglas, Ter Horst, Te Wierik.
Toeschouwers: 22.084 (uitverkocht)
Scores: 16’ Plet (Vejinovic) 0-1; 48’ Texeira (Tadic) 1-1, 61’ Van Dijk (Andersson) 2-1
Scheidsrechter: Van Boekel
Grensrechters: Droste en Jansen
Vierde official: Heida
Gele kaarten: 30’ Rienstra, 39’ Van Dijk, 77’ Kwakman, 84’ Bacuna, 91’ Duarte.

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard