FC wint met 5-0 van Quick Boys; rentree Van de Laak.

Donderdag 12 januari 2012 om 21:01

FC Groningen heeft op Tenerife de oefenwedstrijd tegen Quick Boys met 5-0 gewonnen. Hoogtepunt van het duel was de rentree van Koen van de Laak, die voor het eerst sinds zijn kruisbandblessure op 3 december 2010 weer in wedstrijdverband in actie kwam. De aanvaller speelde de laatste 25 minuten mee en zorgde zelfs nog voor de assist bij de laatste Groningse treffer.

Zaterdag hoofdklasser Quick Boys, getraind door Jos van Eck en halverwege vierde op de ranglijst, bood zeker in de beginfase meer dan verdienstelijk tegenspel. Het duurde een half uur voordat het eerste doelpunt viel. Daar was een te kort gespeelde bal van de Katwijkse keeper voor nodig. Danny Holla onderschepte, Nicklas Pedersen nam over en bediende Dusan Tadic, die op zijn beurt de bal vrij voor de keeper breed legde op Leandro Bacuna, die de bal alleen maar in het lege doel hoefde te tikken.
Solo
Daarna ging het in de laatste vijf minuten tot aan de rust nog snel. Virgil van Dijk begon aan een imposante solo van achteruit en knal de bal verwoestend in de kruising. Twee minuten later krulde Danny Holla een vrije trap rechtstreeks binnen achter doelman Ruben van der Does. Jaap van der Plas schoot daarna op zijn beurt nog een vrije trap tegen de paal, buiten bereik van Luciano.
Het moment
In de tweede helft verdedigde Brian van Loo het doel van FC Groningen en wisselde trainer Pieter Huistra gedurende de tweede helft nog zes keer. Nadat Lorenzo Burnet met een prachtig passje Bacuna opnieuw in stelling had gebracht en die fraai afrondde, volgde in de 64ste minuut het moment waarnaar Van de Laak lang had uitgekeken: zijn rentree in het eerste team van FC Groningen. Medespelers en de ongeveer 200 aanwezige toeschouwers bij Tenerife Top Training gaven de Brabander bij zijn entree op het veld een warm applaus.
Assist
Van de Laak zorgde bij een Groningse counter, na een hoekschop van Quick Boys, in de laatste minuut met een assist er nog voor dat Suk Hyun-Jun de 5-0 eindstand op de borden kon schieten.
Tenerife: FC Groningen – Quick Boys 5-0 (3-0)
33. Bacuna 1-0; 41. Van Dijk 2-0; 43. Holla 3-0; 53. Bacuna 4-0; 90. Suk 5-0
Toeschouwers: 200
Opstelling FC Groningen: Luciano (46. Van Loo); Hiariej, Kappelhof (58. Ivens), Van Dijk (64. Kwakman), Burnet (58. Keurntjes); Kieftenbeld, Holla, Sparv; Bacuna (58. Jones), Pedersen (64. Suk) en Tadic (64. Van de Laak)