string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC haalt Ajax-duo Kappelhof en Burnet.

Vrijdag 22 april 2011 om 13:56

FC Groningen heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet. Beide vleugelverdedigers komen transfervrij over van Ajax, waar zij dit seizoen voornamelijk uitkomen in het Beloftenteam. Kappelhof en Burnet zijn 20 jaar en tekenen in Euroborg beiden een contract voor drie jaar.

Johan Kappelhof begon zijn voetbalcarrière op zesjarige leeftijd bij FC Amstelland, tegenwoordig SV Amstelland United. In de schaduw van de Amsterdam ArenA werkte de rechtervleugelspeler zich op in de jeugdelftallen van de Amsterdamse amateurclub. Kappelhof kreeg drie jaar later een uitnodiging van Ajax om een seizoen stage te lopen op De Toekomst. Deze succesvolle periode leidde in 1999 tot een overgang naar Ajax. De Amsterdammer was bij Amstelland altijd rechtsbuiten, maar in de jeugdopleiding van Ajax werd Kappelhof omgeschoold tot rechtsback.
Kappelhof speelde dit seizoen in 22 competitieduels voor Jong Ajax en werd tot dusver één keer opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax 1. De rechtervleugelverdediger speelde negentig minuten mee in de benefietwedstrijd van de Amsterdammers tegen het Japanse Shimizu S-pulse.
Lorenzo Burnet startte zijn voetballoopbaan op Sportpark Middenmeer in Amsterdam-Oost, bij a.v.v. Zeeburgia. De geboren Amsterdammer maakte in 2004 de overgang naar Ajax. Linkervleugelverdediger Burnet werd opgeroepen voor diverse nationale jeugdelftallen van Oranje. Burnet speelde dit seizoen 21 competitiewedstrijden voor Jong Ajax., waarin hij één keer scoorde.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’