FC Groningen wint oefenduel met Oldenburg.

Zaterdag 12 juli 2014 om 19:05

FC Groningen heeft zaterdagavond in Haren met 2-1 gewonnen van VfB Oldenburg. De ruststand was 1-1. Voor de pauze maakte Nick van der Velden de gelijkmaker. Na 56 minuten bepaalde Lorenzo Burnet de eindstand op 2-1.

De oefenwedstrijd op Sportpark de Koepel in Haren was de laatste test voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi voordat het Europese avontuur aankomende donderdag gaat beginnen. Jarchinio Antonia was vanwege een blessure niet inzetbaar en ook de nieuwste aanwinst Martijn van der Laan was nog niet van de partij.
De Trots van het Noorden kwam in de beginfase met de schrik vrij tegen de nummer 3 van de Regionalliga Nord. Een doelpunt van spits Shaun Minns werd in de tweede minuut afgekeurd omdat de bal vlak voordat de voorzet werd gegeven de achterlijn al was gepasseerd. Na negen minuten kreeg Franko Uzelac de eerste kans van de wedstrijd via een kopbal. Tien minuten later noteerde Tjaronn Chery de eerste kans van FC Groningen nadat Filip Kostic aan de rechterkant van het veld goed was vrijgespeeld.
De Duitsers gaven FC Groningen goed partij en leken na 26 minuten op voorsprong te komen. Aanvaller Minns pikte een te korte terugspeelbal van de Groningse defensie op, omspeelde de uitkomende doelman Sergio Padt, maar schoof de bal tegen de buitenkant van de paal naast het doel. Enkele minuten later was het wel raak voor Minns toen hij door het midden werd weggestuurd door Nils Laabs en zijn inzet het doel in zag gaan. Vlak voor rust deed de FC iets terug. De voorzet van Kostic vanaf de linkerkant van het veld, werd opgepikt door Danny Hoesen die de bal bij de inkomende Nick van der Velden kreeg, 1-1 en tevens de ruststand.
In de tweede helft speelde VfB Oldenburg met maar liefst negen andere spelers. FC Groningen had na rust het betere van het spel en was in de eerste tien minuten gevaarlijk via Kostic en Hoesen. Na 56 minuten spelen was het een voorzet van Kostic die werd gemist door Hoesen, maar werd opgepikt door Van der Velden. Hij bewaarde het overzicht en legde de bal panklaar voor de inkomende Lorenzo Burnet, 2-1.
Na ruim een uur werd Eric Botteghin gewisseld voor Yoëll van Nieff die met zijn eerste balcontact een geweldige opening creëerde met een crossbal over ruim veertig meter op Van der Velden. De voorzet van Van der Velden werd door Rasmus Lindgren over het doel gewerkt. Later in de wedstrijd werden onder andere Dino Islamovic, Kasper Oldenburger en Roland Baas nog ingebracht, maar het veranderde niets aan de stand.
Door de 2-1 winst blijft FC Groningen ongeslagen in de voorbereiding. Aankomende donderdag 17 juli is de volgende wedstrijd voor de mannen van trainer Erwin van de Looi. Dan staat in Schotland de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League op het programma tegen Aberdeen FC.
Padt; Hateboer, Botteghin (62’ Van Nieff), Kappelhof, Burnet (82’ Baas); Kieftenbeld, Chery, Lindgren; Van der Velden, Hoesen (74’ Islamovic), Kostic (74’ Oldenburger).
Rest bank: Van der Lei, Magnasco, Hiariej, Saban, De Leeuw.
Opstelling VfB Oldenburg
Eerste helft: Zoharabian, Stutz, Uzelac, Plendiskis, Canizales, Aidara, Grashoff, Minns, Samide, Gottschling, Laabs.
Tweede helft: Faqiryar, Zengin, Braun, Tonnies, Kosenkow, Steidten, Kwanteng, Aidara, Grashoff, Heins, Laabs (70’ Azim)
Toeschouwers: 1.050
Scoreverloop: 33’ Minns 0-1, 45’ Van der Velden 1-1; 56’ Burnet 2-1
Scheidsrechter: S. Dröge
Assistent scheidsrechters: R. Meins en D. Kempinga