string(9) "claudebot"

FC Groningen verkoopt Granqvist aan Genoa.

Woensdag 15 juni 2011 om 12:40

FC Groningen heeft Andreas Granqvist verkocht aan Genoa. De Italiaanse club uit de Serie A neemt de Zweedse verdediger over voor een bedrag van twee miljoen euro. De 26-jarige aanvoerder van FC Groningen had nog een doorlopend contract voor één seizoen in Euroborg. Granqvist tekende in Italië een vierjarige overeenkomst.

Andreas Granqvist kwam in de zomer van 2008 naar FC Groningen. Hij speelde in de afgelopen drie seizoenen 116 officiële wedstrijden in het groen-wit en scoorde daarin maar liefst 24 doelpunten. Afgelopen seizoen was de centrale verdediger aanvoerder van de ploeg. In het seizoen 2009/2010 werd hij door de fans van FC Groningen uitgeroepen tot C1000 Speler van het Jaar.
Handtekeningen
De 13-voudig Zweeds international had bij FC Groningen nog een doorlopende overeenkomst tot medio 2012. Granqvist rondde de afgelopen dagen in Genua zijn overgang definitief af, terwijl beide clubs vandaag de handtekeningen zetten onder de overgang. Granqvist wordt aan het begin van het nieuwe seizoen gepresenteerd bij de nummer 10 van de Italiaanse Serie A. FC Groningen heeft een doorverkooppercentage bedongen bij een toekomstige transfer van Granqvist boven de twee miljoen euro.
Gelukkig
Vanuit Genua meldt Granqvist gelukkig te zijn met zijn transfer. “Ik heb Groningen gedurende dit seizoen laten weten dat ik een overstap naar een grotere competitie ambieerde. De club had hiervoor begrip. Samen met de Premier League beschouw ik de Serie A als één van de beste competities ter wereld. Ik ben dan ook heel blij met mijn transfer naar Genoa. Ik denk dat dit een club is die prima bij mij past en mij de mogelijkheid biedt me nog verder te ontwikkelen. De uitdaging is groot me ook te bewijzen in de Serie A. Ik kijk er naar uit om in Italië te spelen.”
Bedanken
Granqvist wil ook nog wat kwijt aan de mensen in Groningen. “Ik heb drie fantastische jaren gehad bij FC Groningen. De mensen bij de club, de trainers en mijn medespelers; ik dank ze allen hartelijk voor mijn tijd in Euroborg. En tot slot wil ik de supporters van FC Groningen bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Ze zijn geweldig!”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar