string(9) "claudebot"

FC Groningen trekt gelouterde spits Nordstrand aan.

Maandag 31 augustus 2009 om 18:03

FC Groningen huurt voor de rest van dit seizoen Morten Nordstrand. De Trots van het Noorden heeft tevens een optie tot koop op de Deense spits en daarmee alle transferrechten in eigen hand.

De 26-jarige Nordstrand is achtvoudig international en wordt gehuurd van FC Kopenhagen. Hij heeft in 99 competitiewedstrijden in Denemarken 45 doelpunten gemaakt. Nordstrand beschikt met twintig Europese wedstrijden achter zijn naam over internationale ervaring. Hij maakte drie interlandgoals.
Topscorer
Nordstrand werd afgelopen seizoen met 16 treffers gedeeld topscorer van Denemarken. FC Groningen volgt Nordstrand al vier jaar en heeft in die periode een paar keer geprobeerd de spits aan te trekken, zo laat manager technische zaken Henk Veldmate weten. “We zagen hem in 2005 voor het eerst in actie bij zijn eerste profclub Lyngby, toen uitkomend in de tweede divisie. Nadat we Nordstrand verder uitgebreid hadden gescout, hebben we een bod op de speler uitgebracht en hem een contractaanbieding gedaan. Nordstrand gaf er echter de voorkeur aan eerst de stap te zetten naar het hoogste Deense niveau en hij koos voor een overgang naar FC Nordsjælland.”
Transfer
Nordstrand werd bij FC Nordsjælland in zijn eerste seizoen met achttien treffers in 33 duels direct clubtopscorer en eindigde nationaal op de tweede plaats. Dat leverde hem in 2007 een transfer naar de Deense topclub FC Kopenhagen op. “Daar was hij één van de vier spitsen”, weet Veldmate, “en wij zijn hem blijven volgen en hebben ook contact gehouden. Deze zomer hebben wij opnieuw geprobeerd hem naar Euroborg te halen, maar dat was onhaalbaar. Totdat we vorige week signalen kregen dat er wel over een transfer te praten was, nadat FC Kopenhagen zich niet wist te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Daar zijn we direct op ingesprongen en dat heeft nu tot deze overgang geleid.”
Afmaker
Veldmate kwalificeert Nordstrand als een echte afmaker. “We kennen hem heel goed. Nordstrand is een jongen die in zijn spel altijd in de richting van het vijandelijke doel handelt. Hij weet goed positie te kiezen in het strafschopgebied en is altijd op zoek naar het doel. Hij is een jongen die bewezen heeft dat hij doelpunten kan maken.”
Duidelijk
Nordstrand is heel duidelijk over zijn keuze voor FC Groningen. “Ik speelde bij FC Kopenhagen niet alle wedstrijden in de basis en ik wil graag voetballen. Ik heb in Groningen een grotere kans elke wedstrijd te spelen en daar ben ik heel blij om. Ik weet dat de club me al jaren volgt en dat streelt me. Ik ken Nicklas Pedersen en ook Oluwafemi Ajilore, die beiden in Denemarken speelden. Ik beschouw mijn overgang als een stap omhoog. Ik denk dat de Eredivisie van een hoger niveau is dan de Deense competitie. In Nederland wordt technisch verzorgd voetbal gespeeld en daar denk ik prima in te passen en goed tot mijn recht te komen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus