string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen o23 komend seizoen in Derde Divisie Zaterdag.

Maandag 16 mei 2016 om 11:31

Jong FC Groningen, met ingang van komende seizoen FC Groningen onder-23, of kortweg o23, speelt in 2016/2017 in de Derde Divisie Zaterdag. Dat is de uitkomst van de instroomranglijst in de voetbalpiramide voor elf ploegen uit de huidige ‘gesloten’ Beloftencompetitie.

Afgelopen zaterdagmiddag viel in Almere het doek voor de aspiraties van FC Groningen om komende jaargang deel te nemen aan de Tweede Divisie. Een doelpunt (2-2) in de achtste minuut van de extra tijd van Almere City FC B1 tegen Brabant United B1 deed uiteindelijk de kansen keren. Almere City bleef op de slotdag weliswaar onder FC Groningen B1 geklasseerd, maar Brabant United werd op het laatst mogelijke moment nog gepasseerd door FC Twente B1, dat won van PEC Zwolle B1.
Een flinke tegenvaller voor Jong FC Groningen dat de kansen voor plaatsing nog volledig in eigen hand had voordat het thuis van Jong FC Volendam verloor op 4 april jongstleden. Jong FC Groningen had nog een laatste strohalm op maandag 9 mei, maar verspeelde op Papendal een 1-0 voorsprong en werd op die manier afhankelijk van de eindklassering van de B-junioren van de elf clubs. En daarin viel het kwartje in de absolute slotfase van de competitie alsnog de kant op van Jong FC Twente.
Schrale troost voor Groningen is het feit dat komend seizoen nog steeds zeventien prachtige tegenstanders zal treffen in de competitie, en nu bovendien de thuisduels ook telkens kan spelen op het voorkeurstijdstip van zaterdagmiddag om 15.00 uur op Corpus den Hoorn. Bovendien zijn de reisafstanden wat korter. Naast oude bekenden FC Volendam o23 en Jong Almere City o23 treft FC Groningen o23 de nummers 8 tot en met 14 van de huidige Topklasse Zaterdag: Rijnsburgse Boys, DVS’33, ONS Sneek, Capelle, IJsselmeervogels, Scheveningen en SteDoCo.
De drie kampioenen van de Hoofdklassen, Odin’59, Quick Boys en Harkemase Boys, worden in de komende twee weken nog vergezeld van vijf winnaars van de play-offs: Staphorst-FC Lisse, Noordwijk-ASWH, VVOG-Achilles Veen, DOVO-Huizen en ACV-Rijnvogels. De eerste editie van de Derde Divisie Zaterdag start op zaterdag 13 augustus 2016 en loopt tot zaterdag 13 mei 2017. Er zijn drie inhaalweekeinden en drie weekends winterstop gepland.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’