string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen licht optie Nordstrand niet.

Maandag 22 maart 2010 om 15:55

FC Groningen ziet af van het definitief aantrekken van Morten Nordstrand. De Trots van het Noorden zal de optie tot koop zoals overeengekomen met FC Kopenhagen niet lichten. FC Groningen huurt de 26-jarige Deense spits dit seizoen en had tot 1 april 2010 de mogelijkheid hem voor een vastgesteld bedrag in te lijven.

Manager technische zaken Henk Veldmate licht het besluit als volgt toe: “Nordstrand heeft in de periode dat hij tot nu toe bij ons is, de rol zoals wij die met hem voor de langere termijn voor ogen hebben, niet voldoende kunnen bevestigen. Daarbij is het blessureleed dat hij hier heeft gekend natuurlijk ook een belangrijk aspect geweest. Het gaat voor FC Groningen-begrippen om een toptransfer en de beslissing weegt mede om die reden dan ook extra zwaar.”

FC Groningen onderkent de kwaliteiten van Nordstrand, maar vond het door de blessures van de spits lastig om eerder tot een definitief oordeel te komen. Om die reden vroeg de club tot twee keer toe om uitstel over de optie tot koop. FC Kopenhagen stemde daar steeds mee in. Nordstrand toonde begrip voor de beslissing van FC Groningen, maar betreurde het besluit wel. De Deen, die nu tot en met het einde van dit seizoen op huurbasis in dienst zal zijn van FC Groningen, liet weten het uitstekend naar zijn zin te hebben in Euroborg en hij had zijn carrière ook na de zomer graag in Groningen voortgezet.

Nordstrand beleeft sportief gezien geen gelukkig seizoen in Euroborg. Zijn entree in Groningen was glansrijk, want met de enige treffer van de wedstrijd besliste Nordstrand bij zijn debuut op 12 september 2009 in het Abe Lenstra Stadion de derby van het noorden. Daarna raakte de spits geblesseerd. Na de winterstop leek Nordstrand weer fit te worden en scoorde hij in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. In het thuisduel met VVV-Venlo moest de Deen echter weer met een blessure voortijdig naar de kant. In totaal kwam Nordstrand tot nu toe tot 12 competitiewedstrijden, waarin hij dus twee keer scoorde.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’