string(9) "claudebot"

FC Groningen en Maaskant na dit seizoen uit elkaar.

Maandag 11 maart 2013 om 13:35

FC Groningen en hoofdtrainer Robert Maaskant gaan na dit seizoen uit elkaar. Dit is de uitkomst van een gesprek dat de directie van de club maandagochtend op initiatief van de hoofdtrainer met Maaskant voerde. Beide partijen vinden het verstandig de aflopende overeenkomst na dit seizoen niet te verlengen.

Algemeen directeur Hans Nijland benadrukt dat deze beslissing op professionele wijze en in harmonie tot stand is gekomen. “Gedurende ons gesprek kwamen we tot deze gezamenlijke conclusie. Hierbij dien ik een compliment te maken aan Robert Maaskant. Hij heeft zeer professioneel gehandeld en gereageerd. Wij hebben dan ook de absolute overtuiging dat wij het seizoen op een professionele en waardige wijze zullen afsluiten en we zullen er met elkaar alles aan doen om onze sportieve doelstellingen te realiseren en onze ambities waar te maken.”
Nijland wil benadrukken dat Robert Maaskant niet in een makkelijke positie is binnen gekomen bij de club. “Wij hebben dan ook respect voor de wijze waarop Maaskant deze klus heeft opgepakt en aangepakt.”
Robert Maaskant laat weten tot de laatste dag te zullen strijden voor een plek in de play-offs om een ticket in de Europa League. “De werksfeer binnen FC Groningen is uitstekend. Ik werk op een heel prettige manier samen met mijn spelers, de technische en medische staf en met de directie van FC Groningen. Zo wil ik het ook graag afsluiten. Dit is een besluit van twee kanten en ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik FC Groningen een geweldig mooie club vind.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus