string(9) "claudebot"

FC Groningen contracteert Zuid-Koreaan Suk.

Maandag 27 juni 2011 om 10:08

FC Groningen heeft zich per direct versterkt met Suk Hyun-Jun. De 19-jarige Zuid-Koreaan komt transfervrij over van Ajax. Suk tekende in Euroborg een tweejarig contract met een optie aan Groningse zijde op nog twee seizoenen.

De spits sluit maandagmiddag in Haren al aan bij de eerste training van de selectie van hoofdtrainer Pieter Huistra ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.
FC Groningen bereikte in de nacht van zondag op maandag overeenstemming met Suk en zijn vertegenwoordigers. Suk kwam bij Ajax in drie competitiewedstrijden in actie. Het aflopende contract van de veelvoudig Koreaanse jeugdinternational en enkelvoudig A-international werd in Amsterdam niet verlengd, maar Suk wilde dolgraag in Nederland blijven voetballen.
Meerdere opties
“Hij had meerdere opties, maar Suk denkt zich hier nog verder en beter te kunnen ontwikkelen. Hij begrijpt het Nederlands al vrij aardig en spreekt het ook al een beetje en dat is voor een Aziaat toch wel opmerkelijk”, vertelt manager technische zaken Henk Veldmate van FC Groningen over de spits, die zich in het najaar van 2009 spontaan bij Ajax meldde.
Al langer
FC Groningen had Suk al langer in het vizier, laat Veldmate weten. “Maar pas toen vorige week het contract van Serhat Koç werd ontbonden en Gonzalo Garcia naar Cyprus vertrok, hadden we de ruimte hem te halen. Eerder al had Norair Mamedov besloten zijn carrière elders voort te zetten. Daarom hadden wij behoefte aan een extra jonge, talentvolle aanvaller. Wij denken dat Suk een goede optie is. Hij voegt iets toe aan onze selectie wat tot nu toe ontbrak.”
Fysiek sterk
Suk is namelijk 1.91 meter lang en fysiek sterk. “Hij laat de verdedigers van de tegenpartij geen moment met rust”, zo omschrijft Veldmate de kwaliteiten van de Koreaan. “Hij is lastig te bespelen voor tegenstanders. Hij stopt enorm veel strijd en energie in een wedstrijd. Met zijn spel en het type spits dat hij is, is Suk in staat een wedstrijd open te breken. Suk is een type speler van wie wij verwachten dat zijn spel en inzet zullen aanspreken en aanslaan bij ons publiek.”
Geen onbekende
Suk is geen onbekende voor Pieter Huistra. De huidige hoofdcoach van FC Groningen werkte als trainer van Jong Ajax met Suk en is gecharmeerd van de ijverige aanvaller. Aardig detail is dat Suk op Sportpark Corpus den Hoorn, het jeugdcomplex van FC Groningen, op 28 februari van dit jaar voor de enige en dus winnende treffer zorgde namens Jong Ajax tegen de beloften van Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus