string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen contracteert Dino Islamovic.

Vrijdag 06 juni 2014 om 10:47

FC Groningen heeft Dino Islamovic gecontracteerd. De 20-jarige Zweedse aanvaller tekende in Euroborg een verbintenis voor twee seizoenen, met een optie aan de kant van FC Groningen op nog een derde contractjaar. Islamovic komt transfervrij over van het Engelse Fulham FC.

Dino Islamovic liep in april van dit jaar al een week stage bij FC Groningen. De spits, geboren in het Zweedse Hudiksvall en tevens in het bezit van de Montenegrijnse nationaliteit, maakte bij die kennismaking een prima indruk. De aanvaller begon zijn voetbalcarrière in zijn geboorteland bij Malmö FF en ging in 2012 naar het Engelse Fulham, waar hij zijn wedstrijden speelde in het Onder-21-team. Islamovic kwam tevens uit voor diverse nationale jeugdteams van zijn land.
Indruk
Manager technische zaken Henk Veldmate laat weten dat Islamovic tijdens zijn stageweek – gekoppeld aan de bestaande scoutingsrapporten over de aanvaller – een dusdanige indruk heeft gemaakt, dat FC Groningen hem graag wilde contracteren. “Hoewel hij nog jong is, is Islamovic een fysiek sterke spits, die zowel naar de goal toe als in de bal kan spelen. Tijdens zijn verblijf in april, hier in Groningen, heeft hij ons weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Hoewel Islamovic nog niet op het hoogste niveau heeft gespeeld, denken wij dat hij bij ons een volgende stap kan maken. Hij heeft voldoende mogelijkheden en potentie. Wij denken dat er nog veel rek zit in zijn ontwikkeling en dat hij naar het door ons gewenste niveau kan toegroeien.”
Hollandse voetbalschool
Islamovic, die eerder op proef was bij PEC Zwolle, wilde dolgraag naar een club in Nederland. “Het voetbal dat hier wordt gespeeld, past in deze fase van mijn carrière het beste bij me. Ik denk dat ik me binnen de Hollandse voetbalschool het beste kan ontwikkelen. De kennismaking die ik in april met FC Groningen had, was goed. Het niveau van de spelersgroep en de aanpak van de trainers, spraken me aan. Ik ben dan ook zeer blij dat FC Groningen mij de mogelijkheid biedt mijn carrière hier voort te zetten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’