string(9) "claudebot"

FC Groningen contracteert Albert Rusnak.

Donderdag 18 december 2014 om 15:40

FC Groningen heeft Albert Rusnak gecontracteerd. De 20-jarige middenvelder wordt overgenomen van Manchester City Football Club. De Slowaakse jeugdinternational tekent in Euroborg een contract voor drieënhalf jaar.

Rusnak sluit vanaf 1 januari aanstaande aan bij de selectie van hoofdtrainer Erwin van de Looi. Op verzoek van Manchester City doet FC Groningen geen mededelingen over de transfersom, die de Trots van het Noorden voldoet aan de Engelse topclub uit de Premier League, waar Rusnak nog een contract had tot medio 2015.
Manchester
Albert Rusnak is op 7 juli 1994 in het Tsjechische Vyskov geboren. Hij heeft de Slowaakse nationaliteit. De middenvelder begon zijn voetbalcarrière in de jeugd bij MFK Kosice. Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij naar Manchester. Bij City kwam hij – mede gezien zijn nog jonge leeftijd – niet in aanmerking voor het eerste elftal en de club uit Manchester verhuurde Rusnak in 2013 aan Oldham Athletic, uitkomend in League One – het derde niveau van Engeland. Rusnak speelde twee officiële wedstrijden voor de club uit Oldham, waarna hij in 2014 werd verhuurd aan Birmingham City. Bij deze club, uitkomend op het op één na hoogste Engelse niveau – het Championship –, kwam Rusnak tot drie officiële duels, waarin hij één keer scoorde.
Furore
Vanaf de start van het seizoen 2014/2015 speelt Rusnak op huurbasis voor SC Cambuur. De middenvelder maakte met 16 competitiewedstrijden, vier doelpunten en tal van assists furore in Leeuwarden. Cambuur heeft Rusnak voor een half seizoen gehuurd. Manchester City wilde het komende zomer aflopende contract van de Slowaak verlengen, maar de speler zelf had daarin geen trek. Daarop is FC Groningen in onderhandeling gegaan met Manchester City en dit resulteerde deze week in een akkoord tussen beide clubs.
Gesprek
Daarop zijn de speler en zaakwaarnemer uitgenodigd voor een gesprek in Euroborg, onder andere met de technische staf van FC Groningen en heeft er een medische keuring plaatsgevonden in Groningen. Dit alles heeft de afgelopen dagen uiteindelijk geleid tot een drieënhalf-jarige overeenkomst. Het is gebruikelijk dat FC Groningen een nieuwe speler presenteert aan pers en relaties van de club, maar omdat zowel FC Groningen als Cambuur – de huidige club van Rusnak – zaterdagavond nog belangrijke competitieverplichtingen heeft, stelt de Trots van het Noorden deze perspresentatie uit tot een nader te bepalen geschikt moment in het nieuwe jaar.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus