string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen bereikt akkoord over transfer Chery.

Maandag 20 juli 2015 om 18:00

FC Groningen heeft overeenstemming bereikt met Queens Park Rangers over een transfer van Tjaronn Chery. De Essent Speler van het Jaar van het afgelopen seizoen tekent een contract voor drie jaar bij de Londense club, die degradeerde uit de Barclays Premier League en komend seizoen uitkomt in The Sky Bet Championship.

Op verzoek van QPR kan FC Groningen geen mededelingen doen over de transfersom, die met de overgang van de 27-jarige middenvelder is gemoeid. Chery had een nog één jaar doorlopend contract in Euroborg met een optie van de club op nog een seizoen.
Essent Speler van het Jaar
Chery speelde in twee seizoenen in totaal exact 80 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarbij hij steevast in de basis startte. Daarin maakte de gedrongen spelbepaler maar liefst 27 doelpunten voor de Trots van het Noorden. Afgelopen seizoen verkozen de supporters van de bekerwinnaar Chery tot Essent Speler van het Jaar.
Nederlands elftal
De nummer 10 van FC Groningen kende een opvallende jaargang in de Eredivisie met maar liefst zes assists en vijftien competitiedoelpunten. Het leverde Chery een uitnodiging op voor de voorselectie van het Nederlands elftal voor de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje in juni tegen Letland. Groningens middenvelder maakte in de aanloop naar dat EK-kwalificatieduel deel uit van de wedstrijdselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland met de Verenigde Staten in de Amsterdam ArenA. Chery kwam daarbij echter niet in actie.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’