string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Enevoldsen voor vijf jaar naar FC.

Zaterdag 29 augustus 2009 om 15:16

Thomas Enevoldsen is aangetrokken door FC Groningen. De middenvelder heeft een contract getekend tot medio 2014. De FC betaalt een afkoopsom van 1.250.000 euro aan zijn voormalige club Aalborg BK.

De 22-jarige Enevoldsen is een product van de jeugdafdeling van de club uit zijn geboortestad Aalborg, kortweg AaB geheten. Hij doorliep de volledige opleiding van zijn club en maakte zijn debuut in de hoofdmacht op 17-jarige leeftijd, in juli 2005. Sinds 2007/2008 is hij een vaste waarde in de ploeg.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Enevoldsen flink wat ervaring op nationaal en internationaal niveau. Zo werd hij met AaB landskampioen in 2008, behaalde hij de bekerfinale in zijn vaderland en speelde daarnaast in de groepsfase van de Champions League en de UEFA Cup.

Afgelopen donderdag kwamen FC Groningen en Aalborg BK tot een akkoord over de overgang van Enevoldsen, die nog een doorlopend contract had tot 2010. “Ongeveer een maand geleden hoorde ik van mijn spelersagent over de interesse van FC Groningen. Het heeft een paar weken geduurd maar toen de clubs tot een akkoord kwamen, ben ik de volgende dag meteen naar Groningen gekomen.”

“In Duitsland had ik wat last van files, dus was ik vrijdagavond wat later dan gehoopt. Maar inmiddels heb ik met trainer Ron Jans gesproken en met technisch manager Henk Veldmate. Vandaag (zaterdag – red.) ben ik ook persoonlijk tot een akkoord gekomen. Ik kan op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar ik begreep dat de club vooral op zoek was naar een rechtermiddenvelder.”

De nieuwste FC-aanwinst – die zes keer scoorde in 78 competitieduels – is wat bescheiden over zijn eigen kwaliteiten, maar somt er na aandringen toch een aantal op: “Ik ben op vele plekken inzetbaar, heb een goede techniek en ben bovendien creatief. Daarnaast heb ik de afgelopen seizoenen geregeld assists gegeven waaruit mijn teamgenoten hebben gescoord.”

In Groningen treft hij een goede bekende. “Met Nicklas Pedersen heb ik twee jaar in de vertegenwoordigende jeugdteams van Denemarken gespeeld. Hij heeft me veel goede dingen over de club en de stad verteld. Ik zie ernaar uit om de volgende stap in mijn carrière te maken. De Nederlandse Eredivisie is weer een stap hoger en bij FC Groningen kunnen jonge spelers zich verder doorontwikkelen.”

In juli werd de huidige Deense nummer 3 teleurstellend uitgeschakeld door het Bosnische Slavija Sarajevo in de voorronden van de UEFA Europa League. “De uitschakeling heeft niets met mijn keuze te maken. Ik heb twaalf fantastische jaren gehad en neem morgen (zondag – red.) afscheid van de fans tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland. Ik kijk vanaf de tribune toe. De komende week zal ik nog in Denemarken trainen en alle zaken regelen voor de overgang. Vanaf maandag 7 september train ik bij mijn nieuwe club FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’