string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Eerste contract voor Juninho Bacuna.

Woensdag 25 februari 2015 om 13:36

Juninho Bacuna heeft in Euroborg zijn eerste profcontract getekend. De 17-jarige aanvallend ingestelde speler uit de eigen opleiding staat vanaf zijn achttiende verjaardag, op 7 augustus 2015, vier jaar lang onder contract bij FC Groningen. Bacuna begon dit seizoen als A-junior, maar is inmiddels lid van de selectie van Jong FC Groningen en kent reeds vier invalbeurten in de Eredivisie.

Juninho Bacuna begon met voetballen in de jeugd van FC Lewenborg in Groningen, waar hij tot en met 2007 actief was. Na het seizoen 2007/2008 in de jeugd van GRC Groningen te hebben gespeeld, maakte Bacuna in de zomer van 2008 de overstap naar de opleiding van FC Groningen. Daar doorliep hij de afgelopen zeven seizoenen alle jeugdelftallen. Dit seizoen begon de aanvallend ingestelde speler in de A1 van trainer/coach Peter Hoekstra. Bacuna maakte in december 2014 voor het eerst zijn opwachting als basisspeler in Jong FC Groningen.
Trainingskamp
In januari van dit jaar werd Juninho Bacuna – de jongere broer van Leandro, die via de opleiding van FC Groningen en het eerste elftal in de zomer 2013 een transfer naar Aston Villa in de Premier League verdiende – door hoofdtrainer Erwin van de Looi uitgenodigd voor het trainingskamp van de eerste selectie in het Spaanse Oliva. Inmiddels maakte Bacuna vier keer als invaller zijn opwachting in het eerste elftal. Op 5 februari maakte hij zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo en ook in de thuiswedstrijd tegen AZ en de uitduels met Excelsior en sc Heerenveen kwam Bacuna als invaller binnen de lijnen. Hij kan op meerdere aanvallende posities – ook vanaf het middenveld – uit de voeten.
In z’n nopjes
Manager technische zaken Peter Jeltema is in z’n nopjes met het vastleggen van Bacuna. “Het is belangrijk dat jonge, talentvolle spelers uit de eigen opleiding aan FC Groningen worden gebonden. Dat is een goed signaal richting de mensen die op Sportpark Corpus den Hoorn prima werk verrichten, naar andere jonge spelers uit onze jeugdteams en de achterban, die zich kan identificeren met eigen opgeleide spelers. Het geeft een impuls en een stimulans. Juninho Bacuna is een nieuwe exponent uit de opleiding. Hij is technisch goed onderlegd, fysiek sterk, heeft een sterke drang richting het vijandelijke doel en bezit scorend vermogen.”
Enthousiast
Jeltema is enthousiast over de ontwikkeling van Bacuna, met name dit seizoen. “Als eerstejaars A-junior heeft Juninho op trainingen, bij de Beloften en middels invalbeurten bij de eerste selectie aangetoond de potentie te hebben op Eredivisie-niveau te kunnen voetballen. Wij hebben veel vertrouwen in zijn mogelijkheden en zijn dan ook blij dat we hem voor een langere periode aan ons hebben weten te binden.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard